بهگزارش میراثآریا؛ ولی جهانی، پنجشنبه ۱۴ فروردین طی سفری کاری یک روزه در بازدید از پروژههای سرمایهگذاری و دبیرخانه ستاد خدمات سفر شهرستان آستانه اشرفیه، بر لزوم تسریع در اجرای پروژههای سرمایهگذاری در این شهرستان تأکید کرد.
این بازدید که به همراه سرپرست معاونت گردشگری استان و رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان آستانه اشرفیه انجام شد، با هدف بررسی وضعیت پروژههای گردشگری و تاریخی این شهرستان صورت گرفت.
جهانی ضمن بازدید از دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر آستانه اشرفیه، واقع در اداره میراثفرهنگی شهرستان تأکید کرد: تسریع در اجرای پروژههای سرمایهگذاری باید در دستور کار مسئولین استانی و شهرستانی قرار گیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان در ادامه از مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر، که به عنوان یک اثر ملی شناخته شده و در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، بازدید کرد.
او با بیان اینکه این مجموعه ۸ هکتاری که شامل بیش از ۳۰ بنای تاریخی است، تحت مدیریت شرکت خدمات کشاورزی ماهیان خاویاری وابسته به وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد به برگزاری جلسات متعدد با مدیران دستگاه قضا، استانداران وقت، معاونین وزیر و دیگر مقامات مرتبط برای ساماندهی این مجموعه اشاره و اظهار کرد: حدود ۱۵ سال است که سرمایهگذاران متعددی از این مجموعه بازدید کردهاند و طرحهای مختلفی ارائه دادهاند اما متأسفانه هیچ تلاشی از سوی شرکت خدمات کشاورزی ماهیان خاویاری صورت نگرفت.
جهانی افزود: درجلسه شورای عالی گردشگری استان که به ریاست استاندار برگزار شد، برای تعیین تکلیف این مجموعه فرصت سهماههای به متولیان داده شد که متأسفانه این فرصت نیز به نتیجهای نرسید و هیچ طرحی برای ساماندهی این مجموعه ارائه نشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان با بیان اینکه اداره کل میراثفرهنگی تاکنون حدود ۵ میلیارد تومان برای مرمت این بناها هزینه کرده است، گفت: به نظر میرسد متولیان پایتختنشین برنامهای برای این مجموعه تاریخی ندارند.
او با تاکید به اینکه متولیان موظفند ظرف مدت یک ماه این مجموعه تاریخی که شامل بهرهبرداری توسط بخش خصوصی یا مرمت بناهای داخل مجموعه است، ساماندهی کنند، گفت: در صورت عدم اجرا بر اساس ضوابط میراثفرهنگی اقدامات لازم انجام خواهد شد.
جهانی در ادامه این سفر در دیدار با سرمایهگذار شهرستان آستانه اشرفیه گفت: در پی مذاکرات تلفنی با رؤسای شهرستان، مقرر شد در کوتاهترین زمان ممکن مشکلات موجود در پروژههای سرمایهگذاری حلوفصل شود.
بازدید از پروژه بومگردی و خانههای قدیمی شهرستان آستانه اشرفیه نیز بخشی از برنامههای این سفر بود که جهانی اقدامات انجامشده در حوزه بومگردی را در شهرستان آستانه اشرفیه قابلتوجه دانست و در بازدید از خانههای قدیمی روستای کماچال اظهار کرد : روستای کماچال با دارا بودن تعداد زیادی خانههای قدیمی از ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به قطب گردشگری بومگردی گیلان را دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی استان گیلان تاکید کرد: این امر نیازمند همکاری مالکین این بناها، دهیاری، بخشداری و سایر دستگاههای اجرایی شهرستانی است.
او بر لزوم ارائه تسهیلات ویژه برای حفاظت، نگهداری و مرمت خانههای تاریخی کماچال تأکید کرد و افزود: بنیاد مسکن باید طرح ویژهای برای این مجموعه ارائه دهد تا بتوان از این ظرفیت ارزشمند برای رونق گردشگری بومگردی استفاده کرد.
انتهای پیام/
نظر شما