میراثآریا، یکی از ظرفیتهای مهم موجود در خراسان جنوبی، دانشجویانی هستند که برای ادامه تحصیل یکی از دانشگاههای بیرجند را انتخاب کردهاند.
در این راستا ۵۰ دانشجوی خارجی دانشگاههای بیرجند با همکاری نمایندگی وزارت امور خارجه و اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و دانشگاه بیرجند در قالب توری با حضور در بافت تاریخی بیرجند در مدت ۳ ساعت از بناهای تاریخی مدرسه شوکتیه، پست خانه، دو آب انبار، ارگ کلاه فرنگی و موزههای عروسک و لباس و منسوجات موجود در بافت تاریخی بیرجند بازدید کردند.
این دانشجویان خارجی که ابراهیمی رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه آنها را همراهی میکرد، از کشورهای افغانستان و نیجریه و بنگلادش برای اولین بار از زمان حضورشان در بیرجند از بافت تاریخی این شهر بازدید کردند که این موضوع سبب تغییر بسیار زیاد دیدگاه آنها درباره شهر بیرجند و جاذبههای موجود در آن شد.
دانشجوی دختری که خود را جیحان ادیب از تخار افغانستان معرفی میکند، حدود ۸ ماهی است در رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه بیرجند در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل است و میگوید: قبل از این نظر خاصی درباره شهر بیرجند نداشتم و تنها المانهای میدان ابوذر بیرجند را دیده بودم و چیزهای هم درباره مردم ماخونیک و بوستان کاجستان شنیده بودم اما با حضور در بافت تاریخی بیرجند از جاهای خیلی خوبی در این شهر دیدن کردیم.
او که با مشورت با دوستان و آشنایانش که برای تحصیل به بیرجند آمدهاند، دانشگاه بیرجند را به دلیل امنیت موجود در آن و دیگر مزایای خیلی خوبی که دارد، برای ادامه تحصیل انتخاب کرده است، میافزاید: در اینجا آثاری از دوره صفویه و قاجار مشاهده کردیم که آثار بسیار خوبی بودند.
جیحان ادیب با بیان اینکه وجه مشترکی بین معماری این بناها و بناهای محل زندگیمان در ولایت تخار وجود ندارد، تاکید میکند که در بازگشت به افغانستان از بناهای تاریخی خیلی عالی شهر بیرجند و مردم خیلی خوب آن تعریف خواهم کرد.
در ادامه با دانشجوی دیگری که خود را فرضیه خاوری معرفی میکند و یک سالی است که از ولایت بامیان افغانستان برای تحصیل به بیرجند آمده و در رشته مترجمی زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی تحصیل میکند، هم کلام میشویم.
او که به گفته خودش قبل از این هیچ اطلاعی درباره شهر بیرجند نداشته است، میگوید: درگذشته به خانوادهام میگفتم که بیرجند چه جایی است که مرا برای تحصیل به این شهر فرستادهاید اما امروز دیدم که آثار بسیار خوبی دارد و این موضوع سبب شد که نگاهم به بیرجند به طور کلی تغییر کند و از این اتفاق بسیار خوشحالم.
فرضیه خاوری با بیان اینکه بین معماری کلاه فرنگی بیرجند و بنایی که در نزدیکی دانشگاه ابوعلی سینا در افغانستان وجود داشته است، شباهتهایی وجود دارد که این ساختمان بر اثر جنگ تخریب شد، میافزاید: در بازگشت به افغانستان خواهم گفت که بیرجند جای خوبی است و دانشگاه بیرجند هم برای تحصیل یکی از بهترین دانشگاهها است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی هم در این خصوص میگوید: در جلسهای که در دانشگاه بیرجند بود، بعد از اینکه برای دانشجویان خارجی درباره جاذبههای گردشگری، آثار تاریخی و آداب و رسوم و فرهنگ گذشتگان این دیار از میراث ملموس و ناملموس بیرجند گرفته تا آیینهای منحصر به فرد آن در ماه مبارک رمضان و نوروز چون رمضان خوانی و کوزه شکنی سخن گفتم، بیان شد که تعدادی از دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند برای گسترش گردشگری و تبلیغ جاذبههای گردشگری میتوانند به ما کمک کنند.
سید احمد برآبادی با بیان اینکه در این جلسه یادآور شدم که ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه گسترش گردشگری خارجی در خراسان جنوبی وجود دارد که در این زمان دانشجویان خارجی دانشگاههای بیرجند خواستار بازدید از آثار تاریخی و گردشگری بیرجند شدند و ما هم آمادگی خود را برای انجام این کار اعلام کردیم که با همکاری رئیس نمایندگی وزارت امورخارجه در استان و دانشگاه بیرجند این کار انجام شد.
او افزود: دانشجویان زیادی از کشورهای همسایه در دانشگاههای بیرجند مشغول به تحصیل هستند که هرکدام از آن ها میتواند در راستای تبلیغات گردشگری استان نقش تاثیرگذاری داشته باشد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی تاکید کرد: دانشجویان خارجی با به اشتراکگذاری تفاوتها، زیباییها و واقعیت خراسان جنوبی و ایران میتوانند یاریگر صنعت گردشگری کشور باشند.
انتهای پیام/
نظر شما