مطالعه پروژه قطار سریع‌السیر در سال جاری انجام شود

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: پروژه قطار سریع‌السیر مشهد-تهران ردیف و بودجه برای مطالعه دارد. در نتیجه سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه مکلف هستند مطالعه پروژه را در سال جاری انجام دهند.

به گزارش میراث‌آریا، محسن زنگنه امروز دوشنبه ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۴ در جلسه کارگروه ملی زیارت که با حضور محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور در حرم مطهر امام (ع) برگزار شد، اظهار کرد: برای قطار برقی تهران- مشهد، مجلس در ردیف شماره ۱۳۰۳۰۱۵۰۳۵ پیوست یک ردیف تعیین کرده و در جدول ۱۴ از محل هدفمندی، مبلغ ۷۵۳ میلیارد تومان تخصیص داده‌ایم، اما عنوان این ردیف، «برقی کردن قطار مشهد-تهران و مطالعه قطار سریع‌السیر» است.7

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه ردیف و بودجه برای مطالعه پروژه وجود دارد، سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه مکلف هستند مطالعه این پروژه و اخذ مجوز ماده ۲۳ و تمام مجوزهای لازم را در سال جاری انجام دهند؛ یعنی مطالعه باید امسال صورت گیرد، چون اعتبار آن نیز در نظر گرفته شده است. 

زنگنه ادامه داد: در خصوص برقی شدن قطار مشهد-تهران نیز پیشنهاد می‌کنم در آینده، بانک عامل پروژه حتماً در شورای اقتصاد تغییر یابد.

همچنین حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر لزوم ایفای نقش فعال حاکمیت در توسعه زیرساخت‌های زیارتی، از روند تغییر عنوان پروژه قطار سریع‌السیر مشهد به قطار برقی انتقاد کرد و خواستار ادامه اجرای آن مطابق مصوبه اولیه شد.

او با بیان اینکه حاکمیت همان‌گونه که در حوزه آسایش مردم وظیفه دارد، در حوزه آرامش و معنویت مردم نیز مسئول است، گفت: انقلاب اسلامی بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های زیارتی تأکید داشته و حاکمیت موظف است شرایط لازم برای حضور مردم در اماکن زیارتی به‌ویژه مشهد مقدس را فراهم کند.

پژمانفر با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت‌های اقامتی و حمل‌ونقل، تصریح کرد: این زیرساخت‌ها فقط مربوط به مشهد یا قم نیست، بلکه خدمتی است ملی و فراملی برای جهان اسلام و تشیع. زائرانی از سراسر دنیا از این خدمات بهره‌مند می‌شوند و مردم محلی کمتر از این امکانات استفاده می‌کنند.

نماینده مشهد در مجلس اظهار کرد: در گذشته اقشار مختلف مردم با هر سطح اقتصادی امکان حضور در اطراف حرم را داشتند، اما با کنار کشیدن دولت‌ها از وظایف خود و ورود بخش خصوصی با نگاه صرفاً اقتصادی، شرایط به‌گونه‌ای شده که طبقات پایین و متوسط دیگر توان اقامت در این مناطق را ندارند.

پژمانفر همچنین با انتقاد از روند تغییر پروژه قطار سریع‌السیر مشهد گفت: این پروژه که از سال ۱۳۹۳ مطرح بوده، اکنون پس از ۱۱ سال به قطار برقی تغییر عنوان داده شده است، صرفاً برای ایجاد توجیه اقتصادی و جذب بخش خصوصی.

او تأکید کرد: موضوع قطار سریع السیر مشهد - تهران نباید از دستور کار خارج شود. مطالعات دقیق آن باید انجام گیرد و پروژه قطار سریع‌السیر باید همان‌گونه که در مصوبات اولیه آمده، اجرا شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1404011803214
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha