به گزارش میراثآریا، جلسات آموزشی صبح روز دوم از دوره آموزشی ملی حفاظت و مرمت میراث سنگی ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ توسط فرامرز رستمی چراتی دانشیار، دانشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخیفرهنگی با موضوع مواد مورد استفاده در حفاظت و مرمت سنگ برگزار شد در این کلاس دانشجویان با ساختار شیمیایی مهمترین رزینهای شاخص حفاظت و مرمت و کاربرد آنها آشنا شدند.
در ادامه بخش آزمایشگاه شیمی با محوریت شناخت خواص فیزیکی و شیمیایی به صورت نظری و عملی در آزمایشگاه حفاظت و مرمت پایگاه میراث جهانی پاسارگاد برگزار شد.
در بخش بعدازظهر نیز حمید فدایی، استادیار پژوهشگاه میراثفرهنگی و ریاست سابق پایگاههای میراث جهانی پارسه پاسارگاد به تشریح موضوع بررسی تاریخچه حفاظت سنگ و مبانی نظری مرمت و اقدامات عملی مرمتی با مثالهایی از استان فارس و پایگاههای میراث جهانی پرداخت.
یاسر شهبازی عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه هنر اسلامی تبریز و معاون اداری مالی و توسعه مدیریت پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، مباحث خود را از فرآیند آنالیز سازهها آغاز کرد و مبانی نظری آستانه پایین پلاستیته و پایداری در بناهای میراثی را تشریح کرد.
او در ادامه با ارائه مثالهای عددی، مفهوم منحنی زنجیرهای و سپس خطوط رانش در اشکال قوس، طاق و گنبد را به بحث نهاد.
در ادامه این برنامه، بازدید از محوطه میراث جهانی پاسارگاد انجام شد و با تأکید بر روی صفه تل تخت شرکتکنندگان دوره از نزدیک با فناوری ساخت و تخریبهای انجام شده در دورههای قبل و همچنین اقدامات مرمتی مرتبط با نماهای این ساختار معماری از نزدیک آشنا شدند.
پس از آن در برنامه شبانگاهی دو ارائه مهم در رابطه با مرمت دروازههای شهر استخر توسط عبدالمجید عابدی و مریم فراست مرمتگران محوطه انجام شد.
انتهای پیام/
نظر شما