راضیه حسینی تعداد خبر 543
-
کارگاه آشنایی و ساخت چهارشنبه خاتون خطه گیلان و آذربایجان شرقی
کارگاه آشنایی با آیینهای پیش بهاری به منظور آشنایی کودکان با میراث ناملموس توسط پریسا شجاعی کارشناس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و عضو گروه ترویج خواندن شورای کتاب کودک برگزار شد.
-
با مشارکت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی
کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی تشکیل شد
کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر با مشارکت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی بهصورت رسمی تشکیل شد.
-
شناسایی کوره ذوب فلز مس در جاده معدنی چادرملو استان یزد
عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری از شناسایی و بررسی یک کوره ذوب فلز واقع در مسیر جاده معدنی چادرملو در استان یزد خبر داد.
-
بزرگداشت میراث نوروز و افطار/ نمایش ۳۸ اثر از هنرمندان هنرهای سنتی
برنامه بزرگداشت میراث نوروز و افطار به همت کمیسیون ملی یونسکو با همکاری گروه پژوهشی هنرهای سنتی برگزار شد.
-
احیای فصلنامه دانش حفاظت و مرمت/ انتشار ٢٢ شماره از نشریه
نشریه دانش حفاظت و مرمت، بهعنوان یکی از نشریات تخصصی در حوزه حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی، فعالیت خود را از بهار ۱۳۹۶ آغاز و با هدف انتشار آخرین یافتههای علمی، پژوهشها و تجربیات مرتبط با حفاظت و مرمت میراث فرهنگی، پس از انتشار ۲۲ شماره، جایگاه ویژهای در میان پژوهشگران، مرمتگران و علاقهمندا…
-
بازدید کارشناسان پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی- فرهنگی از سه اثر تاریخی شهرستان بابل
کارشناسان پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی- فرهنگی بهمنظور برآورد آسیبهای وارده به سه اثر تاریخی شهرستان بابل از این آثار بازدید کردند.
-
رئیس پژوهشکاه میراثفرهنگی و گردشگری اعلام کرد:
رویداد مشترک علمی و فرهنگی ایران و چین در تهران برگزار میشود
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با همکاری سفارت چین در تهران، رویداد مشترک علمی فرهنگی ایران و چین را برای تحکیم پیوندهای تاریخی دو کشور برگزار میکند.
-
حضور هنرمندان هنرهای سنتی در نمایشگاه « زنان ایرانی، قصههای نانوشته »/ نمایش ۳۰ اثر فاخر
هنرمندان گروه پژوهشی هنرهای سنتی در قالب هفت کارگاه زنده و نمایش ۳۰ اثر فاخر در نمایشگاه «زنان ایرانی، قصههای نانوشته» حضور یافتند.
-
کشف شواهد مهمی از سکونت انسانهای نئاندرتال و دامداران پیش از تاریخ در غار قمری لرستان
بر اساس اعلام پژوهشکده باستانشناسی، کاوشهای اخیر در غار قمری واقع در استان لرستان، به کشف شواهد مهمی از سکونت دوره های مختلف پیش از تاریخ و تاریخی منجر شده که شامل شواهدی از دوران پارینهسنگی میانه (حدود ۴۰ تا ۸۰ هزار سال پیش)، دوره مس سنگی (حدود ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ سال پیش) و همچنین دورههای تاریخی…
-
یک زبانشناس عنوان کرد:
رابطه انداموار زبان فارسی با زبانها و گویشهای محلی ایران/ نقش زنان و کودکان در حفظ میراث زبانی کشور
رضا امینی عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی، بر رابطۀ انداموار زبان فارسی با زبانها و گویشهای محلی ایران و نقش زنان و کودکان در حفظ میراث زبانی کشور تأکید کرد.
-
به دعوت کانون رشد خلاق کودک و نوجوان استان البرز
کارگاه آشنایی با آیینهای پیش بهاری برگزار شد
کارگاه آشنایی با آیینهای پیش بهاری به منظور آشنایی کودکان با میراث ناملموس توسط پریسا شجاعی کارشناس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و عضو گروه ترویج خواندن شورای کتاب کودک برگزار شد.
-
هشتمین نشست سینمای مردمشناسی ایران/ «بازگشت دوباره» روایتی از عشایر فراتر از نگاه مردمشناسی
هشتمین نشست سینمای مردمشناسی ایران با نمایش و نقد فیلم «بازگشت دوباره» اثر «فرهاد ورهرام» با حضور صاحب اثر همراه بود.
-
منشور مردمشناختی همبستگی ملی و تنوع فرهنگی تدوین شد
رئیس پژوهشکده مردمشناسی از تدوین منشور مردمشناختی- انسانشناختی همبستگی ملی و تنوع فرهنگی در ایران خبر داد.
-
در نشست تخصصی نقش ورزشهای هوایی در توسعه گردشگری عنوان شد:
توسعه سایتهای ورزشهای هوایی به منظور رونق گردشگری در مناطق مختلف کشور
نشست تخصصی «نقش ورزشهای هوایی در توسعه گردشگری» با حضور فعالان این حوزه برگزار و در آن بر توسعه سایتهای ورزشهای هوایی به منظور رونق گردشگری در مناطق مختلف کشور تأکید شد.
-
در قالب نشست نقد سینمای مردمشناسی ایران انجام شد
نقد «پرسپولیس– شیکاگو» داستانی از صدور مجوز کاوش به بیگانگان
هفتمین نشست نقد سینمای مردمشناسی ایران به نمایش فیلم «پرسپولیس- شیکاگو» اثری از اُرُد عطاپور که از صدور مجوز کاوش به بیگانگان روایت میکند اختصاص یافت.
-
فصل سوم کاوش در تپه پیرزال سیستان آغاز شد
فصل سوم کاوش آموزشی و پژوهشی تپه پیرزال سیستان با هدایت جواد علایی مقدم و حمید حسنعلیپور و همراهی دانشجویان باستانشناسی دانشگاه زابل آغاز شده و در حال حاضر در حال انجام است.
-
به مناسبت روز حفظ محیط زیست
نشست تخصصی «میراث طبیعی در خطر» برگزار شد
نشست تخصصی «میراث طبیعی در خطر» به همت گروه پژوهشی میراث طبیعی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با همکاری موسسه جغرافیا دانشگاه تهران و دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
-
نمایشگاه سرانگشتان خیال پرداز افتتاح شد
نمایشگاه سرانگشتان خیال پرداز به همت گروه پژوهشی هنرهای سنتی امروز شنبه ۱۱ اسفندماه افتتاح و به مدت سه روز میزبان علاقهمندان است.
-
کتاب «تعامل مرمت و تاریخ معماری در ایران» تألیف ذاتالله نیکزاد در چهل و دومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، شایسته تقدیر اعلام شد
کتاب «تعامل مرمت و تاریخ معماری در ایران» تألیف ذاتالله نیکزاد عضو هیئت علمی و معاون پژوهشی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در بخش آثار چهل و دومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، شایسته تقدیر اعلام شد.
-
در حضور ریاست پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری
بیانیه پایانی بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران قرائت شد
همزمان با پایان یافتن بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران بیانیه پایانی این مراسم در حضور باستانشناسان، اندیشمندان، پیشکسوتان، پژوهشگران، دانشجویان، علاقمندان و ... توسط ناصر نوروززاده چگینی استاد باستانشناسی قرائت شد.
-
رئیس پژوهشگاه در مراسم اختتامیه بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران مطرح کرد:
راهاندازی موزه مشاهیر باستانشناسی/ گسترش فعالیتهای بینالمللی
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با بزرگ برشمردن کار باستانشناسان ایرانی گفت: در تلاش برای گسترش ارتباطات بینالمللی در این حوزه و ارتقای پژوهشهای باستانشناسی در سطح بینالملل هستیم.
-
در سومین روز از برگزاری بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران
گزارشهای باستانشناسی از ۵ استان بررسی شد
در سومین روز برگزاری بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران در قالب دو نشست علمی پیش از ظهر، ۶ گزارش باستانشناسی از ۵ استان کشور ارائه و بررسی شد.
-
در سومین روز از برگزاری بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران
باستانشناسان در ۲ نشست علمی به بررسی ۵ گزارش باستانشناسی پرداختند
در سومین روز برگزاری بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران در قالب دو نشست علمی بعد از ظهر، ۵ گزارش باستانشناسی ارائه و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
-
در دومین روز از برگزاری بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران
۶ گزارش از محوطههای باستانی کشور ارائه شد
در دومین روز برگزاری بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران در قالب دو نشست علمی بعد از ظهر، ۶ گزارش باستانشناسی از سراسر کشور ارائه شد.
-
در دومین روز از برگزاری بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران
ارائه گزارشهای باستانشناسی ۶ استان در گردهمایی سالانه باستانشناسی
در دومین روز برگزاری بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران در قالب دو نشست علمی پیش از ظهر گزارشهای باستانشناسی از استانهای قزوین، مرکزی، مازندران، خراسان شمالی، کردستان و اردبیل ارائه شد.
-
در نخستین روز از بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران انجام شد
ارائه گزارشهای باستانشناسی در ۲ نشست تخصصی
فصل اول کاوش در چغاگلان استان ایلام، کاوش فصل دوم محوطه کمیشانی دشت نکا، فصل چهارم کاوش در غار قلعهکُرد، فصل سیزدهم سیزدهم کاوشهای باستانشناسی تل آجری پارسه و فصل ششم کاوش باستانشناسی در محوطۀ تاریخی بازههور در قالب نشست تخصصی بررسی شد.
-
با حضور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران فردا افتتاح میشود
بیست و دومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی روز یکشنبه ۵ اسفندماه افتتاح میشود.
-
همکاری مشترک پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با شهرداری سرخرود
در دیدار رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با شهردار سرخرود استان مازندران دو طرف بر همکاریهای مشترک علمیپژوهشی در حوزههای میراثفرهنگی و گردشگری دریایی توافق کردند.
-
نشریه «دانش حفاظت و مرمت» موفق به کسب رتبه علمی «ب» شد
نشریه «دانش حفاظت و مرمت» نخستین نشریه مرمتگران ایران، موفق به کسب رتبه علمی «ب» از طرف کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم شد.
-
در دومین نشست تخصصی همایش دوسالانه « آرایههای معماری ایران » به بحث نهاده شد
هنر گچبری و آرایههای گچی تاریخی: دشوارهای سادهنما / سبکشناسی نقوش آرایههای گچی و کاربرد آن در معماری سلطنتی تهران عهد قاجار
عناوین «هنر گچبری و آرایههای گچی تاریخی: دشوارهای سادهنما»، «مروری بر مطالعه و فرآوری گچ سنتی»، «سبکشناسی نقوش آرایههای گچی و کاربرد آن در معماری سلطنتی تهران عهد قاجار ( با نگاهی بر آلبوم طراحیهای استاد میرزا اکبر در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن )» در دومین نشست تخصصی نخستین همایش دوسالانه…