نخستین دوره ملی آموزش حفاظت و مرمت میراث سنگی در پایگاه میراث جهانی پاسارگاد برگزارشد

نخستین دوره ملی آموزش حفاظت و مرمت میراث سنگی به همت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی‌فرهنگی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در پایگاه میراث جهانی پاسارگاد برگزار شد.

به گزارش میراث آریا، محمد ثابت اقلیدی گفت: ترکیب ظرفیت‌های عملیاتی و میدانی پایگاه‌های پاسارگاد، تخت جمشید و محور ساسانی با توان پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، بسته‌ای جامع برای آموزش حفاظت و مرمت آثار سنگی، از شناسایی و طبقه‌بندی انواع سنگ، بازدید و نحوه استحصال و حمل بلوک‌های سنگ از معادن تاریخی سیوند و مجدآباد تا محل ساخت بناهای موجود در پاسارگاد و تخت جمشید، روش‌ها و ابزارهای تراش انواع سنگ، تحلیل و شناسایی میراث سنگی ایران، رویکردها و روش‌های پایش و مستندنگاری، فن‌شناسی و تحلیل ساختاری، ارزیابی عوامل تخریب به روش آسیب‌شناسی و آسیب‌نگاری، روش‌ها و انتخاب مواد و مصالح مرمتی، پیشگیری و درمان و روش‌های کنترل و مدیریت آفات زیستی تا راهبردها و فن‌آوری‌های نوین در مرمت میراث سنگی به شرکت‌کنندگان در دوره ارائه شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس افزود: همچنین در این کارگاه یک هفته‌ای نمونه‌ها و نتایج تجربیات شرکت‌کنندگان از نقاط مختلف کشور و کارشناسان پایگاه پاسارگاد و تخت جمشید از دیرباز تاکنون در خصوص حفاظت و مرمت ارائه و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

ثابت اقلیدی ادامه داد: در این دوره ۴۰ نفر شرکت‌کننده از نقاط مختلف کشور و همچنین اساتید رشته‌های مختلف از پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشگاه‌های معتبر کشور در رشته‌های مختلف از جمله زمین‌شناسی، معدن، زیست‌شناسی، شیمی، نقشه‌برداری، عمران و معماری، باستان‌شناسی، مرمت بنا، آثار واشیای تاریخی برای آموزش و ارائه مطالب و استادکاران تجربی در حوزه سنگ شرکت داشتند.

او افزود: این دوره در ۲۳ فروردین آغاز و در روز ۲۹ فروردین همزمان با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و گرامیداشت این روز و تجلیل از پیشکسوتان و اساتید و ارائه گواهینامه پایان دوره به شرکت‌کنندگان پایان یافت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس بیان کرد: هم اکنون در محوطه جهانی پاسارگاد چندین پروژه از جمله کارگاه استحکام بخشی، حفاظت و مرمت شاخص‌ترین اثر این محوطه آرامگاه کوروش، همچنین بنای برج سنگی و کاروانسرای مظفری درحال اجرا می‌باشد.

ثابت اقلیدی افزود: حفاظت در محوطه پاسارگاد با به روزترین روش‌ها و استفاده از جدیدترین مواد و مصالح روز دنیا از نظر مبانی و اجرایی انجام می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1404013003791
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha