طرح پژوهشی شیراز کهن تهیه می‌شود/ الگویی برای توسعه مبتنی بر میراث‌فرهنگی در سایر شهرهای استان فارس

اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با انعقاد قرارداد پژوهشی با دانشگاه هنر شیراز، طرح مطالعاتی «شیراز کهن» را با هدف تهیه دستورالعمل‌های پژوهشی، حفاظتی و ساماندهی سه اثر تاریخی ارزشمند شهر شیراز (تپه پوستچی، قصر ابونصر و برم دلک) آغاز کرد.

به گزارش میراث آریا، محمد ثابت اقلیدی گفت: این طرح که به مدت ۱۴ ماه اجرا خواهد شد، گامی مهم در راستای توسعه پایدار گردشگری و معرفی پیشینه غنی فرهنگی دشت شیراز است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس افزود: شیراز به عنوان یکی از کانون‌های تمدنی ایران، از دوران پیش از تاریخ تاکنون، نقش مهمی در شکل‌گیری فرهنگ و تمدن ایرانی داشته است و بسیاری از آثار تاریخی این منطقه نیازمند مطالعات جامع و ساماندهی علمی هستند. طرح «شیراز کهن» به دنبال تهیه برنامه‌ای منسجم برای حفاظت، معرفی و بهره‌برداری هوشمندانه از این ظرفیت‌های تاریخی است.

او تصریح کرد: اهداف کلیدی این طرح، ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، توسعه پژوهش‌های باستان‌شناسی و معرفی ارزش‌های فرهنگی این محوطه‌ها به عموم مردم است. همچنین، این پروژه می‌تواند با ایجاد فرصت‌های شغلی و جذب گردشگر، به رشد اقتصادی منطقه کمک کند.

ثابت‌اقلیدی، انعقاد قراردادهای پژوهشی با دانشگاه‌ها را نمادی از تعهد نهادهای علمی و اجرایی به حفظ میراث ملی دانست و افزود: نتایج این پژوهش می‌تواند الگویی برای توسعه مبتنی بر میراث‌فرهنگی در سایر شهرهای استان فارس باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس همچنین با تأکید بر ضرورت اجرای این طرح، اظهار کرد: حفاظت از این آثار، نه تنها هویت تاریخی شیراز را تقویت می‌کند، بلکه مسیر را برای توسعه صنعت گردشگری هموار خواهد ساخت.

ثابت اقلیدی گفت: طرح «شیراز کهن» به عنوان یک پروژه زیربنایی، می‌تواند چهره فرهنگی شیراز را در سطح ملی و بین‌المللی بیش از پیش پررنگ کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1404020100024
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha