مرمت مجسمه ايلامي در مرکز مطالعات پايگاه ميراث جهاني چغازنبيل

مسوول گارکاه مرمت پايگاه ميراث جهاني چغازنبيل و هفت تپه با اعلام اين خبر به ميراث آريا(chtn)، گفت: اين مجسمه مربوط به دوره ايلام ميانه(1500 الي 1100قبل از ميلاد) و داراي بدنه‌اي با لعاب آبي فيروزه‌اي با ابعاد 110 سانتي‌متر طول و 105 سانتي‌متر ارتفاع است.

«سجاد پاک گهر» افزود: پس از خارج شدن اين شيء ارزشمند از حفاري‌هاي چغازنبيل، مرمت و بازسازي بخش‌هاي زيادي از آن توسط تانيا گريشمن (همسر پرفسور گريشمن) انجام شده بود. متاسفانه در طول جنگ تحميلي با اصابت گلوله توپ به انبارهاي موزه شوش و تخريب ديواره‌هاي محل نگهداري اين شيء، بخش‌هاي زيادي از آن دچار آسيب هاي فراوان شده بود که با انتقال اين شير عقاب به کارگاه مرمت پايگاه مرمت ميراث جهاني چغازنبيل و هفت تپه، عمليات مرمت اين اثر شاخص ايلامي آغاز و در حال حاضر اين مجسمه ارزشمند مراحل پاياني خود را طي مي‌کند.

وي اضافه کرد: اقدامات صورت گرفته در چند بخشِ کلي شامل بررسي تکنيک ساخت، آسيب‌شناسي و مرمت اثر است که عبارتست از مستند‌سازي دقيق قطعات اين شيء شاخص بصورت دستي و سيستم اسکن نوري، آناليز عنصري لعاب و بدنه، بررسي دماي پخت، باز کردن مرمت‌هاي قبلي، پاکسازي آلودگي‌هاي سطحي، وصالي و بازسازي بخش هاي کمبود آن بوده است.

پاک گهر تصريح کرد: اين پيکره شاخص ايلامي به همراه مجسمه گاو کوهان‌دار که در موزه ايران باستان نگهداري مي‌شود به عنوان نگهبان‌هاي دروازه پلکان‌هاي زيگورات چغازنبيل مورد استفاده قرار مي‌گرفته‌اند.

لازم به ذکر است که اين مجسمه با کاربرد اسطوره‌اي و نمادين و ترکيبي از بدن شير و سر، بال و دم عقاب است و در مدت ده روز آينده پس از پايان عمليات حفاظت و مرمت، اين اثر به نمايش عموم قرار داده خواهد شد.
123/

انتهای پیام/

کد خبر 139105304