به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، سجاد پاکگهر با اشاره به جلسهای با حضور مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، درباره راهاندازی موزه دریا در ساختمان قدیمی اداره بندر و کشتیرانی خرمشهر، افزود: بر اساس مطالعات صورتگرفته در راستای احیای ساختمان قدیمی اداره بندر و کشتیرانی خرمشهر، قابلیت تبدیل شدن به موزه منطقه ای دریا در آن دیده می شود.
پاکگهر به شواهد و آثار باقیمانده از دوران دفاع مقدس در این ساختمان اشاره کرد و گفت: در طرح احیای این بنا با حفظ بخشی از آسیبهای وارده از دوران جنگ که جزو تاریخ این بناست، کاربری جدید آن در نظر گرفته شده است.
وی گفت: از جمله ویژگی های این ساختمان نزدیکی به مرز مشترک با کشور عراق و رودخانه کارون و واقع بودن در کنار تأسیسات بندر خرمشهر است که آن را برای کاربری موزه دریا مناسب کرده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر ادامه داد: در راستای تسریع روند پیشرفت این پروژه تصمیم بر آن شد که کارگروهی بین اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خرمشهر و اداره بندر و کشتیرانی این شهرستان تشکیل شود.
پاکگهر گفت: در راستای مشخص شدن نقشه راه این موزه لازم است طرح محتوایی این موزه به انجام برسد. بر اساس طرح اولیه، در این موزه اسناد قدیمی بندر و دریانوردی، تجهیزات قدیمی دریا و تاریخچه دریانوردی کشور و نیز مولاژ نقوش تاریخی مربوط به دریانوردی که از کاوشهای باستانی به دست آمده است، در این موزه به نمایش در خواهد آمد.
پاکگهر درباره ارائه اقدامات صورتگرفته برای راهاندازی موزه صنایع دستی خرمشهر در ساختمان ثبت ملی شده موسوم به کنسولگری سابق نیز گفت: با توجه به اینکه شهرستانهای خرمشهر و آبادان در محدوده منطقه آزاد اروند قرار گرفتهاند و در آینده نزدیک با محصور شدن کامل منطقه آزاد اروند، ورود و خروج اتباع خارجی با سهولت بیشتری انجام خواهد پذیرفت، راهاندازی موزه صنایع دستی می تواند در معرفی صنایع دستی کشور، آداب، رسوم، تاریخ و پیشینه این کشور به اتباع خارجی مفید و ارزشمند واقع شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر به اهمیت راهاندازی موزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: این موزه می تواند ضمن معرفی صنایع دستی کشور موجب توسعه صنایع دستی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه شود.
انتهای پیام/