بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، بیژن حیدریزاده امروز دوشنبه 12 خردادماه 99 دراینباره اظهار داشت: «ساماندهی و مستندنگاری ستونهای سنگی کاخ آپادانای شوش در راستای حفاظت بیشتر از این آثار و بقایای تاریخی ارزشمند، طی پروژهای در حال اجرا است.»
او ادامه داد: «اجرای سایهبان روی بقایای ستونهای سنگی این کاخ بهمنظور جلوگیری از آسیب و فرسایش بر اثر تابش آفتاب تابستان و باران در برنامه ساماندهی بقایای ستونهای سنگی آپادانا گنجانده شده است.»
مدیر پایگاه میراث جهانی شوش تأکید کرد: «عمده مصالح سنگی کاخ آپادانا شامل قلمهستون، پایهستون و سرستون در این دوره ساماندهی میشوند.»
او با بیان اینکه ساماندهی ستونهای سنگی آپادانا در شوش در چند فاز انجام خواهد شد، افزود: «برای فاز نخست این پروژه مدتزمانی بین دو تا سه ماه پیشبینی شده است.»
کاخ آپادانای شوش، قصر زمستانی شاهان هخامنشی و کاخ اصلی داریوش یکم بوده است. این کاخ به دستور داریوش پادشاه هخامنشی در حدود سالهای 515 تا ۵۲۱ پیش از میلاد در شوش (شهر باستانی) روی آثار و بقایای عیلامی بنا نهاده شد. دیوارهای کاخ از خشت و ستونهای آن از جنس سنگ است.
دیوارهای داخلی این کاخ با آجر لعابدار پوشیده شده بود و دارای نقشهای سربازان گارد جاویدان، شیر بالدار و گل نیلوفر آبی بوده است. بخشهای مهمی از این کاخ در زمان اردشیر اول (۴۶۱ پیش از میلاد) دچار آتشسوزی شد و در زمان اردشیر دوم (۳۵۹ پیش از میلاد) بازسازی شد. سرانجام این کاخ مانند سایر کاخهای هخامنشی در زمان حملهٔ اسکندر بهکلی ویران شد.
کاخ آپادانای شوش در حفاریهای بین سالهای ۱۳۱۱ تا ۱۳۱۴ از زیر خاک بیرون آورده شد و پس از ۷۰ سال در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ در آثار ملی ایران به شمارهٔ ۳۹۸۱ به ثبت رسید.
انتهای پیام/