«انسان‌شناسی خوراک» در اسدآباد همدان مطالعه شد

در طرح پژوهشی «انسان‌شناسی خوراک در اسدآباد همدان» نظام غذایی بومی، تنوع غذایی و کارکرد آن‌ها در زندگی مردم این شهرستان مطالعه شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا حسن‌زاده رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی روز دوشنبه 2 تیر 99 یکی از حوزه‌های مهم پژوهش‌های این پژوهشکده را فرهنگ غذا در ایران دانست و گفت: «در این راستا همایش خوراک و فرهنگ توسط پژوهشکده مردم‌شناسی در سال ۱۳۸۴ برگزار و چند عنوان کتاب همچون \"غذا در آئینه فرهنگ\" و \"خوراک و فرهنگ\" در این حوزه منتشر شده است.»

او یکی از خروجی‌های مطالعات مردم‌شناسی غذا در ایران را تدوین اطلس مردم‌نگاری سرزمین اعلام کرد و افزود: «مسئله تغدیه و الگوهای متنوع آن در سطح جهان اهمیت زیادی دارد.»

حسن‌زاده یکی از چشم‌اندازهای غنی تنوع فرهنگی در ایران را فرهنگ غذا و خوراک عنوان کرد و گفت: «با توجه به‌تنوع موجود در فرهنگ اقوام ایرانی و زیست‌بوم آنان، روش‌ها و تکنیک‌های این فرهنگ کهن و غنی را نشان می‌دهد.»

به گفته او، پژوهشکده مردم شناسی با توجه به اهمیت موضوع میراث‌غذایی یا همان food heritage بخشی مهم از مطالعات خود را به این حوزه معطوف کرده است و مطالعه یاد شده نیز در همین چارچوب قرار دارد.

رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی تصریح کرد: «این مطالعات به حوزه‌هایی چون گردشگری غذا، تدوین اطلس، دانشنامه غذاهای ایران و رابطه مهم هویت تنوع فرهنگی و همبستگی ملی یاری می‌رساند.»

در ادامه پرویز فیضی کارشناس و مجری این طرح با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عناصر فرهنگی در میان اقوام و اجتماعات مختلف، خوراک و آیین‌های مربوط به آن است، گفت: «خوراک‌هایی که طبخ می‌شود، طرز تهیه، کاربرد و چگونگی استفاده در میان اقوام مختلف شکل متفاوتی به‌خود می‌گیرد.»

 او افزود: «در این طرح پژوهشی فرهنگ خوراک در اسدآباد همدان و چهار روستای این شهرستان بررسی شده است.»

فیضی گفت: «در این راستا نظام غذایی بومی، تنوع غذایی و کارکرد آن‌ها در زندگی مردم این شهرستان مطالعه و همچنین جنبه‌های درمانی، حفظ سلامت غذایی، تأثیر شرایط اقلیمی و محیط جغرافیایی بر غذای مردم منطقه مورد بررسی قرار گرفته است.»

او از دیگر موضوعاتی که در این طرح پژوهشی به آن پرداخته شده را، غذاهای آیینی و شیوه‌های نگهداری خوراک به روش سنتی و مدرن عنوان کرد و گفت: «هدف کلی این طرح پژوهشی توصیف نظام غذایی مردم شهرستان اسدآباد است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1399040345

برچسب‌ها