بهگزارش خبرنگار میراثآریا، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در دیدار با زولتان وارگا هاسونیچ سفیر مجارستان در ایران بیان کرد: «در سفر اخیری که وزیر امور خارجه مجارستان به ایران داشتند، موافقتنامهای میان وزارت امور خارجه کشورمان و مجارستان انجام شد. او انتظار داشت تا فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی توسعه پیدا کند.»
او با اشاره به تاثیر جهانی حافظ گفت: «اگر چه افتخار میکنیم حافظ ایرانی بوده، اما متعلق به تمام جهان است و تاثیرگذاری حافظ بر ادبیات بسیار گسترده است. هفته گذشته تندیس گوته شاعر آلمانی را در حافظیه نصب کردیم.»
قائم مقام وزیر میراثفرهنگی افزود: «از همکاریهایی که موجب توسعه روابط فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی میشود، استقبال میکنیم و با اجرای پروژه فرهنگی مشترک میان دو کشور که شامل نصب کتیبه شیشهای اشعار شاعر مجارستانی درباره حافظ در شهر شیراز است، موافقت میکنیم. همچنین با فراهم شدن مقدمات نصب آن، در وزارت میراثفرهنگی به زودی شاهد نصب این کتیبه شیشهای خواهیم بود.»
دارابی ادامه داد: «در تلاشیم سطح همکاری گردشگری میان ایران و مجارستان را افزایش دهیم و شاهد حضور گردشگران مختلف باشیم.»
در این جلسه زولتان وارگا هاسونیچ سفیر مجارستان در ایران ضمن تشکر از برگزاری این جلسه گفت: «در زمینههای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی روابط عمیقی با ایران داریم و میخواهیم پروژه مشترک اجرا کنیم. این پروژه صرفا فرهنگی است و نشاندهنده عمق روابط فرهنگی میان دو کشور است.»
سفیر مجارستان در ایران درباره پروژه مشترکی که قرار است با ایران اجرا کنند، گفت: «شاعری به نام ویتز میهان چکونای مربوط به اوایل قرن نوزدهم میلادی داریم که به اشعار حافظ پرداخته و شعری درباره این شاعر مشهور ایرانی سروده که به فارسی ترجمه شده است. این اشعار روی کتیبه شیشهای نوشته شده تا در آرامگاه حافظ با موافقت وزارت میراثفرهنگی نصب شود و دوستداران حافظ بدانند چقدر در مجارستان به این شاعر ارج مینهند.»
او ادامه داد: «این اشعار از معدود اشعار مجارستانی است که مستقیم از زبان مجاری به فارسی ترجمه شده است و نشان میدهد اشعار حافظ در مجارستان ارج نهاده میشود.»
زولتان وارگا هاسونیچ تصریح کرد: «این شاعر مجارستانی کتابی با عنوان 50 غزل نوشته و اشعاری از حافظ را نیز در این کتاب آورده که به فارسی نیز منتشر شده است. این کتاب دارای ارزش ادبی برای مردم مجارستان است.»
او افزود: «در شهر پچ که با شهر شیراز خواهرخوانده است، بیشترین آثار حافظ وجود دارد.»
انتهای پیام/