صدور و تمدید 2578 پروانه تولید انفرادی و کارگاهی صنایع‌دستی در آذربایجان شرقی

معاونت صنایع‌دستی آذربایجان شرقی طی سال ۱۴۰۰ صدور و تمدید ۲۵۷۸ پروانه تولید انفرادی و کارگاهی صنایع‌دستی را در دستور کار خود قرار داد.

میراث‌های فرهنگی و هنری در طول قرون به آیندگان منتقل می‌شود دارای ارزش معنوی زیاد بوده و بر پشتوانه‌های فرهنگی هنری گذشتگان بنا شده است. صنایع‌دستی روایتگر صنعت و هنر نیاکان و بیانگر هنر و ذوق مردم هر کشور است و در روزگاران کهن، به‌عنوان صنعت تمام‌عیار عهد خویش حضور داشته است. 

صنایع‌دستی، سفیران فرهنگی یک قوم و قبیله هستند که هیچ‌گاه از گزارش پیام خود دست نمی‌کشند و درواقع تجلی‌گاه بخش قابل‌ملاحظه‌ای از هنر و خلاقیت اقوامی است که با این صنایع سروکار دارند. 

اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌عنوان متولی اصلی صیانت، احیا و ترویج هنرهای دستی و سنتی همواره با مشارکت هنرمندان در تلاش بوده تا روح هنر در استان حتی با شرایط دشوار غیرقابل‌پیش‌بینی، همواره جاری باشد، با وجود شرایط فعلی کشور به دنبال شیوع کرونا و آسیب‌های اقتصادی وارده به بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی، فعالیت واحدهای تولیدی صنایع‌دستی استان به‌دشواری اما با عزم و اداره همیشگی هنرمندان در حال تداوم بود، به‌طوری‌که تا پایان سال ۱۴۰۰ شاهد صدور و تمدید ۲۵۷۸ پروانه تولید انفرادی و کارگاهی و همچنین صدور ۳۱۲ کارت شناسایی از سوی معاونت صنایع‌دستی استان در راستای فراهم‌سازی بستری مناسب برای فعالیت هنرمندان بودیم. 

آموزش مستمر، لازمه رواج و حیات هنرهای دستی و سنتی

تقویت و ترویج صنایع اصیل دستی و سنتی می‌تواند بر رونق چرخه اقتصادی کشور تأثیرگذار باشد و جانی تازه بر قوای دستان هنرمندان بخشد. فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم برای تقویت هنرهای سنتی و دستی در شهرها و روستاها موجب تولید اشتغال و همچنین گسترش کارگاه‌ها شده و سبب جذب نیروهای جوان و مستعد در حوزه صنایع‌دستی می‌شود. 

آموزش رایگان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در استان طی سال گذشته نیز با استقبال قابل‌توجه هنرجویان در سطح تمامی شهرستان‌ها و روستاهای استان قرار گرفت بطوریکه تا پایان سال ۱۴۰۰، ۱۴۸۸ هنرجو حوزه صنایع‌دستی در سطح استان تحت آموزش رایگان حضوری و غیرحضوری مراکز خصوصی مورد قرارداد با معاونت صنایع‌دستی قرارگرفته‌اند؛ هم‌چنین در راستای ارتقای سطح دانش هنرمندان صنایع‌دستی تعداد ۳۸۵ نفر از شاغلان در این حوزه در دوره‌های دانش‌افزایی شرکت کردند. 

فراهم‌سازی تسهیلات حمایتی از صنایع‌دستی از محل تبصره ۱۸

برابر برنامه‌ریزی و پیگیری‌های انجام‌شده در راستای حمایت از فعالان صنایع‌دستی، هنرمندان از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰.۵۹۱۰۰ میلیون ریال دریافت کرده‌اند، همچنین برای افراد پشتیبان مشاغل خانگی و مستقل تسهیلاتی بالغ‌بر ۱۳۵میلیارد و ۲۶۰ میلیون ریال پرداخت شده است. 

از مهم‌ترین اقداماتی که میراث‌فرهنگی آذربایجان شرقی طی سال گذشته در راستای ارتقای جایگاه صنایع‌دستی استان در دستورکار قرار داد، معرفی جامع آثار هنری هنرمندان برای کسب نشان ملی مرغوبیت بود که در این راستا ۲۰ اثر هنری موفق به کسب این نشان شدند. 

بدون شک یکی از افتخارات هر ملت و کشوری، صنایع‌بومی و دستی آن است، هنرهای سنتی مجموعه هنرهای اصیل، بومی و مردمی هر کشور است که ریشه‌های عمیق و استوار در اعتقادات، آداب، رسوم، سنن و در مجموع فرهنگ معنوی جامعه دارد و نمایشگر فرهنگ و تمدن اقوام بوده است، لذا با توجه به اینکه آذربایجان شرقی دارای هنرهای اصیلی است که در تاریخ قدمتی بلند دارند، احیا و باز زنده‌سازی هنرهای فراموش‌شده از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌بایست در این راستا انجام شود که این اداره‌کل طی سال ۱۴۰۰ به بررسی یک پرونده از هنرهای کهن آذربایجان پرداخته است.

 

 

 

 

هفته صنایع‌دستی

انتهای پیام/

کد خبر 1401031942685

برچسب‌ها