نخستین جشنواره قلیف‌چال خراسان شمالی برگزار شد

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جاجرم گفت: «عصر روز گذشته نخستین جشنواره غذای محلی قلیف‌چال خراسان شمالی در این شهرستان برگزار شد.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، هادی محمدپور ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی مردم با غذاهای بومی و محلی عنوان کرد و افزود: «در این جشنواره که با مشارکت فرمانداری، شهرداری، ورزش‌و‌جوانان، فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی، هلال‌احمر و ... برگزار شد، ۴۵ دیگ برای پخت این غذای محلی داوری شدند.»
 
سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جاجرم تصریح کرد: «قلیف‌چال یکی از غذاهای سنتی گرمه و جاجرم است که سابقه طولانی در فرهنگ جاجرم دارد و چوپان‌ها و گله‌دارانی که مدت‌های زیادی مجبور به ماندن در بیابان بودند، طبخ می‌کردند، طریقه طبخ و مواد به کار رفته در قلیف چال متناسب با نوع زندگی منطقه بوده است و به مرور تبدیل به یکی از خوراک‌های مرسوم در این منطقه شده است.»
 
محمدپور افزود: «قلیف‌چال در لهجه جاجرمی به معنی دیگی است که با محتویاتش درون چاله‌‌ای گذاشته شود تا کم‌کم پخته شود و این غذای محلی هنوز به ثبت ملی نرسیده است، اما مقدمات و مستندات آن در حال آماده شدن برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی قرار دارد‌.»
 
او تاکید کرد: «این جشنواره پنجشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۸ الی ۲۲ در پارک لاله شهرستان جاجرم برگزار شد.»
 
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جاجرم گفت: «برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و توانمندی‌های شهرستان، نمایش هنرهای رزمی بانوان و اجرای ورزش‌های زورخانه‌ای از دیگر برنامه های این جشنواره بود.»

انتهای پیام/

کد خبر 1401043186572

برچسب‌ها