برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی در دهکده «کتارا» با مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی/ معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران از سوی ایرانیان مقیم قطر

رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر گفت: ایرانیان مقیم قطر سرمایه‌های فرهنگی و ارزشمند برای کشور هستند که قطعا حضور آنان به دلیل علاقمندی‌شان به کشور، پایبندیشان به ارزش‌های ملی و تعاملات خوبی که با جامعه قطر دارند در زمان جام جهانی مهم و نیاز است که به آنها توجه کنیم.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از ایرنا علی بختیاری امروز یکشنبه 15 آبان 1401 بیان کرد: رایزن فرهنگی ایران در قطر متولی دیپلماسی فرهنگی کشور در خارج از کشور است و وظیفه تسهیل‌گری، سامان‌دهی و برنامه‌ریزی برای حضور فرهنگی دستگاه‌های مختلف اعم از بخش خصوصی و دولتی را در محل ماموریت خود برعهده دارد.

او افزود: بر این اساس رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر با دستگاه‌های مختلف محل ماموریت در حوزه‌های مختلف فرهنگی ارتباطاتی را برقرار کرده است و به نوعی روابط متقابل را بین دستگاه‌های متناظر در دو کشور برقرار و ارتباطات را تسهیل می‌کند تا این دستگاه‌ها و بخش‌ها بتوانند با ارتباطاتی که می‌گیرند فعالیت‌های فرهنگی مشترکی را در دو طرف و دو کشور برگزار کنند.

او با بیان این که برگزاری نمایشگاه و کارگاه‌های آموزش زبان فارسی و تعاملات بین دانشگاه‌ها از فعالیت‌هایی است که رایزنی فرهنگی به آن‌ها مشغول است، افزود: حوزه فعالیت‌هایی که در قطر مورد تمرکز قرار دارد حوزه علمی، دانشگاهی و بخش موزه‌ها و کتابخانه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و مجموعه‌هایی که در «کتارا» متولی این امر هستند، است.

این مقام مسئول ادامه داد: مجموعه‌هایی مانند وزارت فرهنگ قطر، مجموعه کتارا که بخشی مستقل از وزارت فرهنگ است و به فعالیت‌های مختلف فرهنگی مشهور است و کار بسیار خوبی در راستای استفاده از تنوع فرهنگی انجام داده‌اند و با آوردن فرهیختگان و هنرمندان از کشورهای مختلف زمینه خوبی برای فعالیت فراهم شده است و این یکی از مجموعه‌هایی است که ما با آن‌ها به صورت گسترده کارهای خوبی را انجام داده‌ایم.  امیدواریم در این حوزه‌ها بتوانیم روابط خوبی بین کشور دوست و همسایه قطر و جمهوری اسلامی ایران که مشترکات بسیاری برای کار و تعامل دارند برقرار شود.

بختیاری در پاسخ به این پرسش که آیا نمایشگاهی از ایران در زمان برگزاری جام جهانی حضور دارد، گفت: بناست که نمایشگاهی در سالن فاخری در دهکده فرهنگی کتارا برای نمایش صنایع‌دستی و محصولات ایرانی برگزار شود که متولی آن وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است که بنابر سیاستی که بوده به بخش خصوصی واگذار شده است و مدیریت کلان آن با وزارت میراث‌فرهنگی است. این نمایشگاه در سالن دوهزارمتری کتارا برگزار خواهد شد که هم به معرفی صنایع‌دستی و هم عرضه آن‌ها برای فروش خواهد پرداخت. این نمایشگاهی است که نگاه اقتصادی به آن وجود دارد بنابراین نمایشگاهی مجزا در ایام جام جهانی نداریم.

او ادامه داد: برای ما ایام جام جهانی تکلیفی ملی و در سطح کلان است؛ رایزنی فرهنگی تا جایی که وظیفه‌‌اش بوده و به او واگذار شده است و از ما خواسته‌اند ورود کرده و در بخش‌هایی که به عهده ما گذاشته شده است برای تسهیل امور مساعدت کرده‌ایم ولی بخش‌های مختلف نظام مانند وزارتخانه‌های مختلف مستقلا کار را انجام می‌دهند و از ما برای این قضیه نظارتی نخواسته‌اند خصوصا مانند نمایشگاه که به بخش خصوصی واگذار شده است. ما در کنارشان هستیم اما ناظر بر آن‌ها خیر. این موضوع از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دنبال شده و از سوی آن‌ها نظارت صورت گرفته است و ما هرکاری از دستمان بربیاید را انجام خواهیم داد و امیدواریم نمایشگاه به اهداف خود برسد.

بختیاری در پاسخ به این پرسش که چه تمهیدی برای حضور ایرانیان مقیم قطر در ورزشگاه صورت گرفته است، نیز گفت: ایرانیان مقیم قطر سرمایه‌های فرهنگی و ارزشمند برای کشور ما هستند که قطعا حضور آنان به دلیل علاقه‌مندی‌شان به کشور، پایبندی‌شان به ارزش‌های ملی و تعاملات خوبی که با جامعه قطر دارند در زمان جام جهانی مهم و نیاز است که به آن‌ها توجه کنیم و از ظرفیت آنان برای تقویت ارتباطات فرهنگی با قطر استفاده کنیم که قطعا می‌توانند معرفی خوبی برای حضور ایران در جام جهانی باشد که از کشورهای مختلف حضور می‌یابند. لذا دغدغه ما از ابتدا این بوده که هرجایی که خواسته‌اند نظر داده‌ایم که ایرانیان مقیم فراموش نشوند. ایرانیانی از داخل کشور باید بیایند و بازی‌ها را ببینند این ظرفیتی است که متعلق به مردم ایران است که ما نمی‌توانیم این را از جریان عادی خود خارج کنیم و بگوییم که به افرادی خاص اختصاص یابد.

او افزود: هزینه‌های اسکان در جام جهانی بسیار بالاست و بیشتر هم‌وطنان ما توان این کار را ندارند بنابراین ماهم نباید صحنه را خالی کنیم و باید روی نیمکت هواداران ما پرباشد در نتیجه گزینه خوبی که دم دست هم است و می‌تواند ارتباط هموطنان ایرانی ما را که در اینجا هستند با ما تقویت کند همین حضور ایرانیان مقیم قطر است. گزینه‌ای که از ابتدا مورد نظر ما بوده است که روی آن تاکید هم داشته‌ایم و درخواست‌هایی کرده‌ایم (نه در آن تعداد زیاد) که امیدواریم این درخواست کوچک و جدی ما در تامین بلیت افرادی که دغدغه فرهنگی دارند ممکن شود تا از عزیزانی که مستقیم با ما همکاری دارند تقدیری انجام دهیم.

رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر یادآور شد: سعی ما این است که اقلام فرهنگی مورد نیاز هواداران را تامین کنیم و از طرق مختلف اقدام کرده‌ایم و ارسال اولین محموله بسته‌های فرهنگی شامل پرچم، تیشرت، کلاه با همکاری خوب وزارت ورزش، وزارت میراث‌فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و متولیان مختلف در حال انجام است که دریافت خواهد شد و در اختیار ایرانیان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1401081562282

برچسب‌ها