بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، در این نشست مینو خانی استاد دانشگاه و پژوهشگر هنر اظهار داشت: پژوهش در محیط موزه و معرفی آثار باید به گونهای انجام شود که برای هر دو گروه مخاطب عام و خاص مفید و کاربردی باشد.
او خلا جدی در معرفی آثار موزهها را عدم بیان ویژگیهای خاص و ممتاز اثر که موجب بودن آن اثر در محیط موزه شده، عنوان کرد و افزود: برای معرفی آثار یک موزه یا مجموعه خاص ویژگیهایی همچون خاستگاه، هنرمند و مشخصات فیزیکی اثر و همچنین ذکر نمونههای مشابه در دیگر موزهها باید مورد توجه قرار گیرد.
این پژوهشگر حوزه هنر گفت: در موزهها برای معرفی آثار شایسته است که طبقهبندی موضوعی و محتوایی آثار و همچنین مجموعه آثار یک موزه خاص به صورت جدا مورد توجه قرار گیرد تا دسترسی به منابع برای مخاطبان و پژوهشگران را آسان، تخصصی و کاربردی کند.
او با بیان ویژگیهای خاص کاخموزهها اظهار داشت: در معرفی کاخموزهها دو عنصر تاریخ معنوی که دربرگیرنده اتفاقات و رویدادها و تاریخ فیزیکی که دربرگیرنده معماری است، مطرح است که بر اساس این دو مقوله میبایست متون معرفی به روز شده و تداوم اجتماعی به روز داشته باشد و از سویی نیز علل وقوع اتفاقاتی که منجر به موزه شدن این فضا شده است، توضیح داده شود تا تصویر درستی به مخاطبان از فضای مورد بازدید ارائه شود.
خانی در بخشی از سخنان خود با بررسی وبسایت مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران عناوین پژوهشی موجود را مورد بررسی قرار داد و عکسهای مناسب و خوب از آثار را در فضای مجازی از عوامل مهم و تاثیر گذار معرفی آثار و اشیا عنوان کرد.
او با بیان اینکه نهاد موزه جزئی از عالم هنر است، خاطرنشان کرد: راهنمای موزه در معرفی آثار برای مخاطبان باید ضمن شناخت کامل اثر و دانستن تحولات اجتماعی، تطبیق مباحث جامعهشناسی مربوط به اثر با وقایع و مسائل روز را از طریق تفسیر برای مخاطبان ارائه کند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/