جشنواره‌های گردشگری کشوری در پایگاه‌های ملی و جهانی آذربایجان غربی برگزار شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: برای شناساندن هر چه بیشتر میراث جهانی تخت سلیمان تکاب و قره‌کلیسا چالدران و نیز پایگاه‌های ملی تپه حسنلو نقده و بسطام چایپاره باید تعداد رویدادهای گردشگری مهم کشوری باشند.

به‌گزارش میراث آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی، مرتضی صفری 7 دی 1401 در دیدار با مدیران پایگاه‌های ملی و جهانی استان با اعلام این مطلب اظهار کرد: پایگاه‌های جهانی و ملی ویترین میراث‌فرهنگی استان محسوب می‌شوند و هر چقدر که زیرساخت‌های گردشگری در این مجموعه‌ها تقویت شود گردشگران زیادی جذب خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: بازدید از این مجموعه‌ها در سال آینده با برنامه‌ریزی مناسب باید افزایش ۱۰۰ درصدی داشته باشد و برای این منظور باید از  روش‌های نوین تبلیغ و اطلاع‌رسانی استفاده شود و در این راستا بر روی تولید محتواهای مجازی، موبایلی، کیوآر و ... تمرکز باید کرد.

او تصریح کرد: راه‌اندازی اتوبوس گردشگری و فراهم کردن شرایط بازدید هفتگی دانش‌آموزان از موزه‌ها و جاذبه‌های گردشگری و تاریخی شهرستان‌ها یکی از اقدامات برای معرفی آثار تاریخی به مردم باید باشد.

حضور 4 هزار زائر در مراسم بادراک قره‌کلیسا چالدران

مدیر پایگاه میراث جهانی ایران نیز در این دیدار با اشاره به اقدامات انجام شده برای مرمت قره‌کلیسا چالدران گفت: با کمک خیران و اعتبارات ملی و استانی تعویض در چوبی این کلیسا انجام شد و نیز  عصارخانه آن مورد مرمت قرار گرفت.

شرلی آودیان با اشاره به برگزاری مراسم بادراک در این کلیسا طی سال جاری گفت: امسال چهار هزار زائر در این مراسم حضور داشتند که ۵۶ نفر از این افراد شامل زائران خارجی از کشورهای ارمنستان، نروژ و سوئد بودند.

او کمبود اعتبارات و نیروهای یگان حفاظت و نبود راهنمای گردشگری در قره کلیسا را از جمله مشکلات برشمرد.

راه‌اندازی سامانه مجازی گردشگری تخت سلیمان تکاب

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تکاب نیز در این دیدار گفت: انجام مرمت‌های اضطراری، نجات‌بخشی بقایای دوره ساسانی، تولید گچ‌نیم پخت سنتی انحصاری تخت سلیمان تکاب، برچینی و بازبینی دیوار آتشکده، استحکام‌بخشی ایوان خسرو، حذف عوامل گیاهی مزاحم، ساماندهی سیستم گرمایشی و آب شرب و برق، تهیه ۵ مستند، چاپ کتابچه راهنمای تخت سلیمان، تهیه راهنمای صوتی، راه‌اندازی سامانه گردشگری مجازی از تخت سلیمان از جمله اقدامات انجام شده برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری تخت سلیمان تکاب هستند.

امیر مطلوبی خاطرنشان کرد: ضرورت ایجاد سرویس‌های بهداشتی، تعمیر ماشین‌آلات عمرانی و تامین اعتبار برای ادامه مرمت و احیای بخش‌های مختلف تخت سلیمان از جمله مطالبات هستند.

فنس‌کشی دو هزار مترمربعی در تپه حسنلو نقده

حسن شیری، مدیر پایگاه ملی حسنلو نقده با اشاره به انجام فنس‌کشی دو هزار مترمربعی و انجام مرمت‌های اضطراری سالیانه بیان کرد: نبود سرویس بهداشتی و نمازخانه از جمله مشکلات اساسی این پایگاه هستند.

موزه سفال در بسطام راه‌اندازی می‌شود

غلام شیرزاده، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چایپاره هم در این جلسه گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در پایگاه ملی بسطام انجام گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و حریم بود و در نظر است موزه سفال نیز در این پایگاه راه‌اندازی شود.

انتهای پیام/

 

انتهای پیام/

کد خبر 14011007378333

برچسب‌ها