زنان سیرجانی در تداوم هنر قالی‌بافی نقش کلیدی دارند

زنان سیرجانی و روستاهای اطراف آن، با دارا بودن دانش بومی و تجربیات ارزشمند در حوزه قالی‌بافی و گلیم‌بافی، نقش کلیدی و مهمی در رشد، ارتقا و تداوم این هنر و دانش دارند.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، نخستین نشست از سری نشست‌های طرح‌های موظفی پژوهشکده مردم‌شناسی با عنوان «دانش بومی دستبافته‌های زنان سیرجان» 10 بهمن 1401در پژوهشکده مردم‌شناسی برگزار شد.

اعظم موسوی کارشناس گروه پژوهشی زیست‌محیط و مجری طرح در این نشست گفت: فراوانــی مواد اولیه بومی و محلی و تنوع ایلات و اقوام مختلف در حــوزه فرهنگــی جنــوب‌شــرق ایــران به‌خصوص اســتان کرمـان و شهرِ سیرجان را می‌تـوان به‌عنوان یکـی از دلایـل شـکل‌گیری و گسـترش هنر بافندگی در ایــن حــوزه در نظــر گرفــت کــه باعــث خلــق آثــار منحصر بفردی از پشم و کُرک طبیعی شده است.

او قالی‌بافی را صنعتی خواند که قشر زنان در تولید آن نقش عمده‌‌ای ایفا می‌کنند و افزود: زنان سیرجان و روستاهای اطراف آن، با دانش بومی و تجربیات ارزشمندی که در حوزه قالی‌بافی و گلیم بافی‌دارند نقش کلیدی و مهمی در رشد، ارتقا و تداوم این هنر و دانش ایفا می‌کنند.

موسوی، در ادامه با اشاره به اینکه این پژوهش با هدف آشکارتر کردن نقش زنان در دست‌بافته‌ها به‌خصوص فرش و گلیم، انتقال این دانش‌ها، حفظ و تداوم آن به‌انجام رسیده است، به معرفی و تحلیل نمادین انواع نقوش و دست بافته‌ها در میان زنان سیرجانی پرداخت.

انتهای پیام/

 

 

 

انتهای پیام/

کد خبر 14011110330717

برچسب‌ها