بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، مصطفی مرزبان امروز 20 اسفند 1401 از برگزاری جشنواره سمنو در مرکز استان خبر داد و گفت: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری نیز برگزار شد که برگزاری نمایشگاه صنایعدستی و جشنواره غذاهای سنتی از جمله این برنامهها بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: جدای از این بازیهای بومی و محلی و رقص آیینی نیز برای پرشور کردن جشنواره اجرا شد.
مرزبان با اشاره به اینکه در این جشنواره به صورت ورک شاپ، نحوه پخت سمنو به علاقهمندان آموزش داده میشد، ادامه داد: در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه گندم و آرد سبوسدار استفاده میشود که به هنگام پخت آن، دیگهای بزرگی بر روی آتش قرار داده شده و بوی خوش سمنو، میتواند به برگزاری این مراسم جذابیت دهد.
او افزود: به کاربردن شیوههای خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/