بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، محمدرضا فلاحتی گفت: بازارچه چهارسوق در انتهای خیابان مسجد جامع کبیر یزد واقع شده که از سمت شمال به خیابان مسجد جامع و محله شاه ابوالقاسم، از جنوب به محله دارالشفا، از شرق به خیابان امام خمینی و از غرب به محلههای لب خندق و دروازه شاهی میرسد. به عبارت دیگر، بازار چهارسوق در مرکز بافت تاریخی یزد واقع شده، بهطوریکه به مسجد جامع یزد و مدرسه علمیه امام خمینی متصل است و همین باعث شده تا بازدید از آن برای گردشگران بسیار جالب باشد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان یزد ادامه داد: سه بازاری که به چهارسوق منتهی میشوند، عبارتند از بازارچهای که به کوچه یهودیها میرسد، بازارچهای که به خیابان مسجد جامع متصل است و بازارچه منتهی به محله دارالشفا. همچنین یک آبانبار نیز در شمال غربی چهارسوق واقع شده که به جذابیت آن افزوده است.
او در خصوص ویژگیهای معماری این بازار گفت: پوشش بازار از نوع طاق و تویزه بوده و مغازههای پیرامون آن در دو طبقه ساخته شدهاند و عمده مصالح به کار رفته در آن خشت و آجر و اندود کاهگل است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان یزد اضافه کرد: تراشیدن اندود کاهگل فرسوده پشتبام، اندود کاهگل پشتبام، تراشیدن اندود فرسوده سقف و بدنه بازار، سفیدکاری سقف بازار، اندود کاهگل بدنه و اجرای ازاره در پای دیوار مهمترین اقدامات مرمتی در این بازار است.
بازار چهارسوق یزد، در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۷۷ هـ. ش با شماره ۲۲۴۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/