بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، وحید نواداد در نشست تبیین برنامههای هفته میراثفرهنگی که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد با اشاره به در ملکان و لیلان، گفت: آثار بهدست آمده در مطالعات باستانشناسی نشان میدهد، نخستین سکونتگاه و اقامتگاههای خطه آذربایجان برای دوره نوسنگی و بین 8هزار و 500 تا 9هزار سال پیش در این منطقه (تپه چمن لیلان) ایجاد شده و آثاری چون تکههای سفال مربوط به دوره نوسنگی در این منطقه پیدا شده است.
معاون میراثفرهنگی آذربایجان شرقی با اشاره به آثار تاریخی منطقه ملکان و لیلان، اظهار کرد: قلعه بختک لیلان (که پیش از این جزو شهرستان ملکان محسوب میشد) ثبت ملی شده و در مجموع تعداد ۵۶ تپه در لیلان ثبت ملی شده است.
او با بیان اینکه تعداد ۲۵ اثر ثبت جهانی از دهه ۵۰ خورشیدی در کشور وجود دارد که دو اثر برای استان ماست، گفت: هر کشوری در یک سال اجازه یک ثبت جهانی در حوزه غیرمنقول دارد، از این رو محدودیتهایی در این خصوص داریم. وزارت میراثفرهنگی در این راستا به دنبال پروندههای زنجیرهای از جمله پرونده کاروانسراهای تاریخی است که در قالب آن سه کاروانسرا از استان ما وجود دارد.
معاون میراثفرهنگی آذربایجان شرقی در خصوص سایر پروندههای ثبت جهانی که در دستورکار قرار دارد، گفت: جمهوری آذربایجان برای ثبت مشترک پلهای خداآفرین اعلام آمادگی کرده و ما نیز در حال مطالعه هستیم. اکنون پرونده جنگلهای ارسباران در مرحله تصویب ثبت جهانی قرار دارد و اولویت بعدی وزارتخانه نیز ثبت جهانی مجموعه شیخ شهابالدین اهری است.
نواداد خاطرنشان کرد: پرونده ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان نیز تشکیل شده اما به دلیل مداخلات انجام شده در این روستا، ایرادهایی وارد است. عمارت ائل گلی نیز میتواند جزو گامهای بعدی برای ثبت جهانی باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/