بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، علی بویریمنجی با تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته میراثفرهنگی گفت: در راستای مدیریت حفاظت از میراثفرهنگی، ساماندهی و حفاظت اضطراری محوطه میراثجهانی، تهیه و تنظیم آسیبشناسی، طرح مرمت و حفاظت مجموعه میراثجهانی شوش، اصلاح و بهینهسازی حفاظت الکترونیک، تقویت یگان حفاظت میراثفرهنگی و ارتباط مؤثر با جوامع محلی و تشکلهای مردمنهاد مرتبط از جمله اقدامات مهمی است که طی یک سال گذشته تاکنون اجرا شده و بخشی از آن هماکنون در دست پیگیری است.
سرپرست میراثجهانی شوش ادامه داد: از جمله برنامههای از سر گرفته شده میتوان به مرمت آرامگاه دانیال نبی(ع) پس از چند سال توقف و آغاز عملیات مرمتی این بقعه تاریخی اشاره کرد.
او با اشاره به این موضوع که در دو جناح جنوبی و شمالی، صحن رواقهای آرامگاه دانیال نبی (ع) احیا و مداخلات صورتگرفته آن حذف شد، افزود: در ادامه فعالیتهای صورتگرفته، عملیات مرمت و ساماندهی بقاع تاریخی تفاخ در بخش آهودشت شهرستان کرخه پس از بررسی و آسیبشناسی، هماکنون در حال انجام است.
بویریمنجی ضمن تأکید بر این موضوع که با پیگیریهای صورتگرفته و تکمیل پرونده مطالعاتی، سرانجام محوطه بیتمشهوت در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، گفت: هماکنون و در ادامه روند مطالعاتی، مراحل تعیین عرصه و حرائم محوطههای شاخص تاریخی مگرنات، بیتمشهود و جلیعه در دست اقدام است؛ کما اینکه در طرح بررسی و شناسایی محوطههای باستانی غرب کرخه، تعداد 147 محوطه شناسایی و مقدمات برای ثبت در فهرست آثار ملی و مستندنگاری آنها انجام شده است.
او افزود: پس از چند سال وقفه، فصل سوم ساماندهی و حفاظت اضطراری محوطه باستانی ایوان کرخه در غرب شهر شوش آغاز شد و همچنین اینکه در بخش مطالعات و تولید محتوای علمی، طی یک همکاری مشترک میان موزه ملی و پایگاه میراثجهانی شوش، تدوین گزارش یازده فصل کاوش در شوش توسط باستانشناس فقید میرعابدین کابلی، نیز صورت گرفت که میتوان از این بخش به عنوان یک دستاورد ویژه یاد کرد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شوش ادامه داد: تالار مهر، گلنوشته و سکههای تاریخی موزه شوش تکمیل و راهاندازی شده است و در ادامه این مسیر، فاز اول طبقهبندی و ساماندهی اشیاء تاریخی با هدف استانداردسازی نیز صورت گرفت.
او از تأمین روشنایی حفاظتی مسیر گردشگری در سطح محوطه میراثجهانی، ساماندهی کتابخانه و مرکز اسناد میراثفرهنگی، ایجاد و راهاندازی دفتر فنی و تأمین نیروی انسانی در راستای تقویت حوزه کارشناسی، به عنوان دیگر فعالیتهای اداره میراثفرهنگی و پایگاه میراثجهانی شوش نام برد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/