بهگزارش میراثآریا و بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی؛ گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، سیدمصطفی آیتاللهی موسوی 9 خردادماه 1402 در جلسه کارگروه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان اظهار کرد: باید کارگروهی برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی تشکیل شود و همه دستگاههای مربوطه همافزایی لازم را در این زمینه داشته باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با بیان این مطلب که مرمت و بازسازی بناهای تاریخی موجود در روستاها و شهرهای کوچک منجر به مهاجرت معکوس میشود، افزود: روستای قنات ملک نیز که جزو روستاهای مقصد گردشگری برای زائران شهید حاج قاسم سلیمانی است نیز توجه ویژهای شود.
او بیان کرد: مرمت و بازسازی باغ سالار کلانتر کرمان به پایان رسیده و دربهای آن نیز تهیه شده اما متاسفانه برای مراحل پایانی اقداماتی انجام نشده است.
مرمت بناهای تاریخی کرمان منوط به همافزایی دستگاههای مرتبط است
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان در ادامه این جلسه گفت: در شهرها و روستاها این استان بافتهای ارزشمند تاریخی وجود دارد و منابع خوبی برای روستاها اختصاص یافته که به همکاری و همافزایی دستگاههای مرتبط برای تجمیع منابع مربوطه نیاز داریم.
فریدون فعالی افزود: باید کمیته کارشناسی با حضور بنیاد مسکن، ادارهکل روستایی و میراثفرهنگی تشکیل شود تا بتوانیم منابع لازم را تجمیع کرده و سپس در صدد مرمت بناهای موجود در بافت تاریخی برآییم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با بیان این مطلب که سال جاری پنج روستا برای مرمت و بازسازی هدفگذاری و در اولویت قرار گیرد، اظهار کرد: قلعه ده میرزا تنها قلعهای است که در کشور هنوز زندگی در آن جریان دارد و خوشبختانه برای سنگ فرش معبر اصلی این روستا مسئولان بومی و مردم همکاری خوبی داشتهاند.
او با اشاره به اینکه فعالیتهای خوبی در زمینه مرمت و بازسازی بافتهای تاریخی مانند بخش راین، شهر جوپار، روستای تیکدر وبهرامجرد و ... انجام شده است که باید این اتفاق در دیگر روستاهای دارای بافت تاریخی رخ دهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/