به گزارش میراث آریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز، رحیم خاکی با بیان اینکه این محوطه تاریخی دارای آثار منقول بسیار با اهمیتی است، افزود: تعداد زیادی از سفالهای این محوطه ارزشمند در موزه ملی نگهداری میشود و زینتبخش موزه پیش از تاریخ هستند.
به گفته مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز این سفالهای یافت شده در واقع صنایعدستی روزگار خود بودند و امروز با توجه به گذر زمان در محوطههای تاریخی تبدیل به آثار منقول تاریخیفرهنگی شدهاند.
خاکی افزود: مهارت ساخت سفال به عنوان یکی از میراث ناملموس البرز، پیشینهای بیش از ۱۰هزار سال دارد. امروزه نیز البرز یکی از قطبهای سفالگری کشور است و استادان صاحب سبکی در این استان مشغول به فعالیت هستند.
در محوطه اسماعیلآباد یا همان موشهلان تپه، سفالهای متنوع و فراوانی یافت شده که بعضی مورد استفاده امور روزمره بودند. کاسههای ساده، کاسههای پایهدار، ظروف منقوش و ابریقهای مقدس؛ همچنین سفالهای بزرگی که سیلوی ذخیره غلات بودند در این تپه به دست آمده است.
با بررسی سفالهای تاریخی این تپه مشخص میشود که ساخت سفالها هم با روش دستساز بوده و هم از چرخ سفالگری استفاده شده و برای ساخت سفالهای بزرگ یا سیلوی غلات از روش فیتیله استفاده شده است.
نقوشی که بر روی این ظروف سفالی کشیده شده شامل نقوش مواج، مثلثی و مشبک است که بازتاب عناصر طبیعی از جمله رودخانه، کوه، زمینهای کشاورزی و نقوش حیوانات به ویژه بز بوده است.
انتهای پیام /
انتهای پیام/