زمینه همکاری مطالعات باستان‌شناسی با هیئت چینی در مازندران فراهم می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: با هماهنگی با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دانشگاه‌های کشور به ویژه دانشگاه تهران، زمینه همکاری مطالعات باستان‌شناسی در مازندران فراهم می‌شود.

به‌گزارش میراث‌آریا و به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران، صادق برزگر عصر سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ در دیدار با هیئت چینی نمایندگان یونسکو به سرپرستی پروفسور وَنگ نماینده دولت چین در جاده ابریشم در حوزه باستان‌شناسی، اظهار کرد: با توجه به جلسه خوب با این هیئت چینی، قرار شد در بحث کاوش‌های باستان شناسی و مطالعات مشترک همکاری‌های لازم را داشته باشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه زمینه همکاری کشور چین و استان مازندران فراهم شده است، تصریح کرد: در راستای معرفی ظرفیت‌های استان مازندران در حوزه میراث‌فرهنگی در عرصه بین‌المللی برنامه‌ریزی می‌شود.

او افزود: با هماهنگی با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دانشگاه‌های کشور به ویژه دانشگاه تهران، زمینه و بستر همکاری مطالعاتی در استان به‌ وجود می‌آید.

برزگر ادامه داد: در مازندران علاوه بر دانشگاه‌های تهران، با توجه به دانشکده باستان‌شناسی در دانشگاه مازندران همکاری و تفاهم‌نامه در حوزه کاوش‌های باستان‌شناسی منعقد می‌شود.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران خواستار همکاری در کاوش‌های باستان‌شناسی، محوطه‌های تاریخی، مرمت و حفاظت با این هیئت شد.

او با اشاره به همکاری دوره صفویه با چینی‌ها، افزود: با توجه به همکاری مشترک در دوره صفویه این آمادگی را این اداره‌کل در حال حاضر دارد تا تفاهم‌نامه‌های جدیدی در این حوزه منعقد شود.

برزگر خاطرنشان کرد: پروژه‌های تعریف شده در حوزه کاوش‌های باستان‌شناسی، حفاظت، مرمت بناها و تپه‌ها در قالب تفاهم نامه در دستور کار با این هیئت قرار می‌گیرد. 

مازندران بین النهرین کوچک اما ناشناخته در دنیاست

پروفسور ونگ در این نشست نیز در خصوص استان مازندران، خاطرنشان کرد: مازندران استانی سرسبز با آب و هوای خوب و ملایم در مقابل گرمای شدید تابستان کشور چین و همچنین دارای تاریخ و فرهنگ بسیار طولانی است که در دنیا شناخته شده نیست، گفت: در بازدیدهای به عمل آمده در این استان به اهمیت مازندران در ابعاد مختلف پی‌برده‌ایم.

سرپرست هیئت چینی نماینده یونسکو در جاده ابریشم علاقه خود را با همکاری دانشگاه تهران و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و همکاری در زمینه کاوش‌های باستان‌شناسی، حفاظت آثار تاریخی، جذب توریست و برنامه‌های دیگر دو کشور اعلام کرد.

 او از مازندران به عنوان یک بین‌النهرین کوچک اما ناشناخته یاد کرد و گفت: مرکز بنیاد جاده ابریشم یک مرکز کاملا سامان‌دهی شده و برنامه‌ریزی بسیار منسجم که در ارتباط تمدنی بین فرهنگ‌ها در حال فعالیت است.

سرپرست هیئت چینی نماینده یونسکو در جاده ابریشم ادامه داد: مازندران در تمامی ادوار نقش بسیار پویایی در رابطه تمدنی جاده ابریشم در دوران باستان تا زمان حاضر داشته است.

او در بحث کاوش‌های باستان‌شناسی، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عصر مفرغ دوره ارتباطات بین ایران و چین بود، 10 سال مشغول فعالیت در آسیای مرکزی به انجام پروژه‌هایی از دوره مفرغ تا دوره اشکانی در مازندران هم هستیم.

پروفسور ونگ اشاره به تجارب بسیار خوب در حفاظت از محوطه‌ها و تپه‌ها، بیان کرد: این هیئت محوطه‌های مهم جاده ابریشم در آسیای مرکزی را در یونسکو به ثبت می‌رسانند.

او خاطرنشان کرد: مازندران حلقه گمشده است که می توان از آن استفاده بهینه کرد.

 سرپرست هیئت چینی نماینده یونسکو در جاده ابریشم بیان کرد: در حال حاضر در ایران به انجام امکان‌سنجی برای پژوهش‌ها و کاوش‌های باستان‌شناسی در استان‌های مازندران، گلستان، خراسان شمالی، سمنان و کرمانشاه هستیم تا برنامه را به دولت چین برای انجام پژوهش ارائه دهیم.

او بیان کرد: همانگونه که از عصر مفرغ تا دوره اشکانی در آسیای مرکزی در حال فعالیت هستیم در ایران هم آمادگی انجام این اقدامات و فعالیت‌ها را داریم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020330482930