تشدید اقدامات حفاظتی از درخت کهن‌سال تاگ سیستان و بلوچستان

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان میرجاوه از تدابیر لازم برای تشدید اقدامات حفاظتی از درخت کهن‌سال تاک در روستای هفتاد ملا خبر داد.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان، عبدالله کرد با بیان اینکه درخت کهن‌سال تاگ (داغداغان) روستای روپس هفتاد ملا یکی از کهن‌ترین درختان منطقه است، اظهار کرد: تهدیدات این درختان خطرات طبیعی و انسانی محسوب می‌شوند.

او افزود: خطرات طبیعی مانند امراض و آفات (سوسک تنه خوار) و یا اتفاقات طبیعی چون رعدوبرق است که پایش‌های دوره‌ای برای جلوگیری از این خطرات انجام خواهد شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان میرجاوه ادامه داد: خطرات انسانی در مورد آسیب‌هایی است که احتمال دارد از طرف انسان به درخت وارد شود؛ مانند آتش روشن‌ کردن زیر درخت یا شکستن شاخه‌های درخت است.

او بیان کرد: در این زمینه اقداماتی مانند ساخت چاله برای آبیاری مداوم، سم‌پاشی با نظر کارشناسان جهاد کشاورزی، چالکود پای درخت، جابه‌جایی نیمکت پای درخت، نصب تابلوی معرفی درخت و معرفی به گردشگران در دستور کار قرار گرفته است.

کرد تصریح کرد: درخت کهن‌سال در سال ۱۴۰۰ به شماره ثبت ۱۰۱۱ در فهرست میراث ملی طبیعی ایران با قدمت حدود ۴۳۰ الی ۴۷۰ سال به ثبت رسیده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان میرجاوه افزود: وجود درخت تاگ در روستای روپس جلوه خاصی به روستا بخشیده است و این امر باعث جذب گردشگران زیادی به این روستا شده است، افزون بر آن اهالی روستای روپس بیشتر جلسات از جمله صلح و سازش و جلسات مشورتی و... خود را زیر این درخت برگزار می‌کنند.

او تأکید کرد: تاگ درختی با ارتفاع تقریبی ۱۵ تا ۲۰ متر و با برگ‌های سبز، زبر و نوک‌تیز است و میوه‌های این درخت نیز زردرنگ و به‌اندازه فندق است که کم‌کم پوسته و بدنه میوه سفت می‌شود و خاصیت درمانی و دارویی مانند تقویت حافظه، رفع دل‌درد، ورم‌ها و کوفتگی‌ها، زخم معده و روده دارد تاک یا (داغداغان) درختی که در فرهنگ کردها مقدس و چاره چشم‌زخم شناخته می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402052101104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha