بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، این آیین چهارشنبه شب پنجم مهرماه 1402 باحضور عبدالله افرازهشهاوند معاون سیاسیاجتماعی استاندار خوزستان، مهرداد نیکو رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراثفرهنگی خوزستان، جمال عامرینسب معاون گردشگری استان، سردار عبدالرضا مرادحاجتی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان خوزستان و جمع زیادی از فعالان حوزههای مختلف گردشگری از سراسر استان خوزستان در محل هتل بینالمللی پارس اهواز برگزار شد.
همکاری استانداری خوزستان در حوزه تسهیلات گردشگری
معاون سیاسیاجتماعی استاندار خوزستان در این آیین با تأکید بر اینکه باید زیرساختهایی را برای توسعه گردشگری خوزستان فراهم کنیم، گفت: طرح جامعی را ستاد گردشگری استان به دستور استاندار خوزستان و با همکاری محوری ادارهکل میراثفرهنگی ارائه داده که تا هفته آینده تدوین میشود.
عبدالله افرازهشهاوند با بیان اینکه خوزستان ظرفیتهای متعددی در حوزه گردشگری دارد که به مراتب قویتر از نفت و گاز این استان است، عنوان کرد: با استفاده و بهرهبرداری صحیح، دستاوردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی متعددی از این حوزه خواهیم داشت و ما در حوزه تسهیلات هم همکاری لازم را برای تشویق بخش خصوصی انجام خواهیم داد.
او با اشاره به اینکه استان خوزستان در پنج تا شش حوزه میتواند ظرفیتهای بسیار بزرگی را بالفعل کند، توضیح داد: در حوزه گردشگری طبیعت، گردشگری آبی، گردشگری تاریخی، گردشگری مذهبی ــ فرهنگی این استان ظرفیتهای متعددی دارد که باید با برنامهریزی صحیح استفاده شوند.
معاون سیاسیاجتماعی استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: از همه شهرستانهای خوزستان به جز هفتکل رودخانه عبور میکند؛ بدین معنی که خوزستان جغرافیای بسیار پهناوری را دارد که منحصربفرد است.
او با تأکید بر اینکه گردشگری قطعاً باید پیوست و سود اقتصادی داشته باشد، یادآوری کرد: خوزستان ظرفیتهای ارزش افزوده بسیاری دارد و لازم است به صورت ویژه در این حوزه برنامهریزی انجام شود.
افرازهشهاوند ایجاد زیرساختها، ارائه خدمات جانبی و ایجاد اشتغال در این حوزه را نیازمند سیاستگذاری و تسهیلگری دانست و گفت: بخشی از سیاستگذاری، طراحی و برنامهریزی آن بر عهده دولت و بخشی از آن بر عهده بخش خصوصی است. دولت وظیفه دارد ظرفیتها را شناسایی و برای معرفی جاذبه برنامهریزی کند.
او خاطرنشان کرد: موضوع گردشگری فقط وظیفه ادارهکل میراثفرهنگی نیست؛ بلکه در حوزه مسئولیت همه ما است و اگر استفاده حداکثری از این نعمات نکردیم همه مقصر و مسئول هستیم؛ بنابراین باید تلاش کنیم از همه ظرفیتها استفاده کنیم.
آغاز تردد گردشگر با خودروی شخصی از مرز شلمچه
در ادامه این همایش، محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان نیز با بیان اینکه تردد گردشگر به همراه خودرو شخصی از مرز شلمچه آغاز شده که گردشگران از سراسر کشور میتوانند به همراه خودرو با صدور مجوز گمرکی از مرز عبور کنند گفت: اولین خودرو به این روش ساعاتی پیش از مرز شلمچه وارد کشور شد و گردشگران ایرانی نیز میتوانند با خودرو از مرزخارج شوند و بالعکس آن نیز امکانپذیر است.
او به موضوع تخفیف یا پشتیبانی از سرمایهگذاری در تأسیسات گردشگری خوزستان به ویژه در شهر اهواز اشاره کرده و ادامه داد: این مصوبه در شورای شهر تصویب شده است و تخفیف ۹۰ درصدی برای راهاندازی و ایجاد هتلها و بخشودگی عوارض هتلها در آن مدنظر قرار گرفته و تا زمانیکه به صورت مکاتبات رسمی قطعیت آن را دریافت کنیم در حال پیگیری هستیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با اشاره به این که گردشگری یک سرمایهگذاری و صنعت سبز محسوب میشود، گفت: گردشگری اصالتا" سازگار با اقلیم و دوستدار محیطزیست است و در همین راستا برنامههای گستردهای را در حوزه گردشگری روستایی، کشاورزی و طبیعت در خوزستان برنامهریزی کردهایم.
او افزود: در برنامهریزی کلان استان، روی حوزه گردشگری روستایی تأکید شده و در همین راستا برنامههای آموزشی و ترویجی در طول سال اجرا میشوند و برنامههای دیگری نیز از جمله در شهر مسجدسلیمان برای دهیاران و فعالان حوزه گردشگری روستایی به صورت کارگاههای آموزشی برنامهریزی شده که در هفته گردشگری اجرا میشود.
اعطای تسهیلات کمبهره به سرمایهگذاران گردشگری
در این آیین، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان هم با بیان اینکه در حوزه گردشگری استان خوزستان از سه راه حمایت لازم را انجام خواهیم داد افزود: اولین وظیفه و رسالت ما این است که جاذبههای گردشگری استان را معرفی کنیم و پس از آن زیرساختهای لازم را برای رفاه هرچه بیشتر گردشگران تأمین خواهیم کرد.
مهرداد نیکو اضافه کرد: رسالت سومی که برعهده داریم اعطای تسهیلات کمبهره به سرمایهگذاران بخش خصوصی است؛ بنابراین در تلاش هستیم به افرادی که تمایل به فعالیت در حوزه گردشگری دارند تسهیلات کمبهره اختصاص دهیم.
رشد 12 درصدی در میزان صدور پروانههای بهرهبرداری
معاون گردشگری مدیر کل میراثفرهنگی خوزستان نیز در این مراسم گفت: دورههای آموزشی متعددی با هدف توانمندسازی ظرفیتهای روستایی در همه روستاهای هدف گردشگری خوزستان در دست اجرا هستند.
جمال عامرینسب، با تأکید بر اینکه بازدید از تأسیسات گردشگری از اولویتهای مهم ادارهکل میراثفرهنگی است اظهار کرد: به افزایش و پیشرفت ۱۲ درصدی صدور پروانههای بهرهبرداری دست پیدا کردهایم.
او با اشاره به اینکه طرحهای بیبدیلی در کشور برای حوزه گردشگری آغاز شده و به سرانجام رسیدهاند، خاطرنشان کرد: در حوزه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی اقدامات مهمی از جمله تولید محتوا به شیوه تولید کلیپهای تبلیغاتی و تولید عکسهای تبلیغاتی گردشگر محور و محصول محور، ارتقای وبسایت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی با قابلیت ترجمه به ۲۰ زبان دنیا، انجام تحقیقات بازاری براساس ظرفیتها و محصولات گردشگری خوزستان، تشکیل هسته گشتهای ورودی براساس بازار هدف استان و... انجام شده است.
معاون گردشگری مدیرکل میراثفرهنگی خوزستان ادامه داد: همچنین اقدامات مهمی برای توسعه گردشگری داخلی از جمله اجرای برنامههای گردشگری خانوادهمحور متنوع و جذاب، فعالیت در حوزه گردشگری کودک، سالمند و افراد دارای معلولیت، اجرای طرح رستوران تاریک و پذیرایی از نابینایان که ایدهای جهانی است برای نخستین بار در کشور، برگزاری ۳۰ رویداد گردشگری در سطوح بینالمللی، ملی، منطقه و... صورت گرفته است.
برنامهریزی برای راهاندازی شرکت صنعت هتلداری ایران درحال انجام است
در ادامه مراسم، عبدالحمید حرمتی رئیس جامعه هتلداران استان خوزستان نیز اظهار داشت: همه کشورهای خاورمیانه به این نتیجه رسیدهاند که تنها راه برونرفت از فقر و ثروتمند شدن، ورود به حوزه گردشگری است.
رئیس جامعه هتلداران استان خوزستان با اشاره به اینکه براساس بررسیهای انجامشده از ابتدای پاییز سال جاری، افزایش ورود گردشگر را در سطح کشور خواهیم داشت گفت: براساس آماری که وزارت گردشگری ارائه داده است در شش ماه نخست سال ۱۴۰۲ نزدیک به سه میلیون و ۳۵۴ هزار و ۱۸۵ نفر ورود گردشگر داشتیم که بالاترین رشد آمار ورود گردشگران در شهریورماه بوده و این نشان از توسعه دارد.
او با بیان اینکه جامعه هتلداران خوزستان نزدیک به ۱۴۲ واحد گردشگری را زیر پوشش قرار داده است، افزود: این واحدها شامل هتلها، اقامتگاههای بومگردی و سنتی، مراکز اقامتیتفریحی، سفرهخانههای سنتی، مجتمعهای تفریحی و خدمات بینراهی هستند که در سطح کشور در نوع خود بینظیر است.
رئیس جامعه هتلداران استان خوزستان اظهار کرد: هماکنون در حال برنامهریزی برای راهاندازی یک شرکت در سطح کشور هستیم و براساس طراحی انجام شده این شرکت به عنوان شرکت صنعت هتلداری ایران فعالیت خواهد داشت. در صورت راهاندازی، این شرکت به اقامت گردشگران در هتلهای سطح کشور کمک بسیاری خواهد کرد.
در پایان مراسم از تندیس بیبیلوعه ناصریان معروف به بانوی مقاومت همزمان با هفته گردشگری و هفته دفاعمقدس در همایش روز جهانی گردشگری در هتل بینالمللی پارس اهواز رونمایی و از فعالان گردشگری حوزههای مختلف خوزستان با اهدای لوح تقدیر و تندیس بیبیلوعه نجلیل شد.
خانه بیبیلوعه در همه مدت هشت سال جنگ، محل رفت و آمد سربازها و حتی فرماندههان جنگ بود. او را زنی مهربان و صلحطلب میشناسند. دوستدارانش میگویند تا زمانی که زنده است باید نام او در میراث بشری ایران ثبت شود.
انتهای پیام/
نظر شما