به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی صندوق توسعه و احیا، پس از برگزاری مزایده مشارکت در مرمت و احیا، با طی روند کاملا قانونی و شفاف، کاروانسرای گویجهبل در جاده تبریز-هریس، به سرمایهگذار تحویل داده شد.
در مراسم تحویل این بنا یه سرمایهگذار بخش خصوصی، مدیران صندوق توسعه و احیا، مدیران میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی و همچنین رؤسای ادارت کل شهرستانهای اهر و هریس حضور داشتند.
احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردم
علی اصغر رمضانینژاد، مدیر واحد اقتصادی و سرمایهگذاری صندوق توسعه و احیا در این مراسم با اشاره به اینکه در سطح کشور ۵۴ کاروانسرای تاریخی دوره صفویه توسط یونسکو به ثبت جهانی رسیده است، گفت: سهم استان آذربایجان شرقی از این ثبت جهانی چهار بنای کاروانسرای گویجه بئل، جمالآباد میانه و خواجهنظر جلفا و همچنین کاروانسرای یام مرند بوده است که بلافاصله بعد از مرمت به جمع ثبت جهانی اضافه خواهد شد.
او افزود: در راستای حفظ و احیای کاروانسراهای تاریخی کشور، ثبت جهانی آنها توسط میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دستور کار قرار گرفت و برابر ارزیابیهای انجام شده ۵۴ کاروانسرای سراسر کشور از جمله کاروانسرای گویجه بئل اخیرا جزو آثار جهانی در یونسکو به ثبت رسید.
رمضانینژاد در ادامه بر نقش مردم و سرمایههای مردمی در احیای بناهای تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: منابع دولتی برای احیای بناهای تاریخی کافی نیست و از همین رو تلاش میکنیم مشارکت مردم و بخش خصوصی در احیای بناهای تاریخی را به عنوان یک راه حل دنبال کنیم.
گویجهبل در خدمت گردشگری استانی و ملی
جابر نوروزی، مدیر پروژههای صندوق توسعه و احیا در آذربایجان شرقی در صندوق توسعه و احیا نیز در این مراسم با اشاره به اینکه کاروانسرای گویجه بئل نیازمند مرمت جزئی است، گفت: بعد از مرمت این بنای تاریخی، واگذاری آن از طریق صندوق توسعه و احیا در قالب مزایده انجام و برنده مزایده به عنوان بهرهبردار اصلی معرفی شد.
او گفت: برای مرمت کامل مجموعه کاروانسرای گویجه بئل حدود ۴۰ میلیارد ریال هزینه لازم است که با برگزاری مزایده و جلب مشارکت بخش خصوصی، این سرمایهگذاری انجام میشود، پس از مرمت نیز این بنا به بهرهبرداری میرسد و به گردشگران خدمترسانی میکند.
احیای کاروانسرای گویجهبل با اشتغالزایی برای ۱۰۰ نفر
محمد محمدی سرمایهگذار بخش خصوصی کاروانسرای گویجه بئل نیز در این مراسم گفت: در راستای ثبت جهانی اهر به عنوان شهر جهانی ورنی، طرح کاروانسرا به کاروانسرا (از گویجه بئل تا کاروانسرای اوچ دکانلار اهر)، اجرا خواهد شد.
او اضافه کرد: کاروانسرای گویجه بئل با هدف ایجاد یک مرکز تاریخی و فرهنگی و خدماتی با برآورد اولیه ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری، مرمت و احیا میشود.
این سرمایهگذار خاطرنشان کرد: در صورت آمادهسازی و بهرهبرداری از کاروانسرای گویجه بئل برای ۵۰ تا ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فرصت اشتغال فراهم میشود و طبق تخمین هر روز ۵۰۰ نفر بازدید کننده از این مجتمع خواهیم داشت که در کنار ارائه خدمات رفاهی، برنامههای مختلف فرهنگی، ورزشی، تورهای گردشگری و غیره به همراه ایجاد غرفههای صنایع دستی ایجاد خواهد شد.
معرفی کاروانسرای گویجهبل
کاروانسرای کوهستانی گویجهبل در فاصله ۹۵ کیلومتری تبریز، در جاده تبریز – هریس واقع شده و قدمت آن به دوره صفویه میرسد. در گذشته از این بنا به عنوان کاروانسرای کوهستانی استفاده میشده است.
این کاروانسرای بزرگ، که دارای پلان مستطیل شکل بوده و گوشههای آن با برجکهایی تقویت شده است، ۱۰ سالن بزرگ دارد. معماری این بنای زیبا، براساس اقلیم منطقه آذربایجان طراحی شده و مهمترین ویژگی آن، بسته بودن بنا و طراحی آن برای مناطق کوهستانی و سردسیر و زمستانهای سخت و پربرف است.
رسالت و ماموریت صندوق توسعه و احیا
لازم به ذکر است جذب مشارکت مردمی در احیای خانههای تاریخی، یکی از مهمترین رسالتهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که بر عهده صندوق توسعه و احیا گذاشته شده است.
برخلاف برخی فضاسازیها و شیطنتهای رسانهای، مالکیت آثار تاریخی تا ابد متعلق به دولت است و این آثار قابل انتقال و فروش نیستند. کار اصلی صندوق، «واگذاری حق بهرهبرداری در مدت معین در قبال مرمت و احیای بنا» است و از این طریق با جذب مشارکت و سرمایهگذاری مردمی، بناهای در حال فرسایش و تخریب را بازسازی و احیا میکند.
این صندوق به دور از هیاهوی سیاسی و جنجالهای رسانهای، تلاش میکند با دنبال کردن رویکردی تخصصی، بافتهای تاریخی کشور را از دستبرد حوادث حفظ کند و با جذب مشارکت مردم، روح زندگی را به این بناها بازگرداند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نظر شما