به گزارش میراث آریا و به نقل از روابط عمومی صندوق توسعه و احیا، امیر کرمزاده اظهار کرد: در سال اخیر شاهد هستیم که عملکرد صندوق توسعه و احیا رو به بهبود بوده است. خوشبختانه تیم جدید بدون در نظر گرفتن هیچ نوع جهتگیری و جانبداری، فعالیت پیگیرانه و جدی در راستای حقوق مردم داشته و امیدوارم این رویکرد ادامه یابد و حفظ شود.
زنده شدن امیدها با رویکرد جدید صندوق
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: رویکرد جدید صندوق در احیای بناها، قابل قبول است و از چشم هیچ ناظری دور نمیماند، خصوصا که حساسیت رسانهای زیادی در مورد بناها وجود دارد و صندوق بدون شبهه فعالیت خود را به خوبی دنبال میکند.
او اضافه کرد: امیدوارم صندوق حضور بیشتری در استانها داشته باشد تا بستر تعامل بیشتر با نهادهایی از قبیل شهرداریها، وزارت راه، ادارهکلهای استانی میراث فرهنگی و نهادهای مرتبط را بیش از پیش، فراهم کند.
تعامل حداکثری صندوق و استانها
کرمزاده درباره مزایدههای صندوق توسعه و احیا در این استان گفت: خوشبختانه ما با صندوق توسعه و احیا تعامل بسیاری خوبی داریم و برای جذب سرمایهگذار مردمی برای احیای بسیاری از بناهای استان، با صندوق به توافق رسیدهایم.
این مقام مسئول وزارت میراثفرهنگی ادامه داد: اداره کل میراثفرهنگی سمنان این آمادگی را دارد که حداقل پنج بنا را در قالب بسته مزایده استانی با همکاری صندوق توسعه و احیا در ماههای آینده وارد مزایده کند و با جذب سرمایهگذاری و مشارکت مردم این بناها را احیا کند که فرآیند مرمت و احیای این بناها در قالب قرارداد سرمایهگذاری و بهرهبرداری در مدت معین خواهد بود.
او اضافه کرد: برخی بناهای استان، مانند بناهای تاریخی شهر دامغان، دارای مشکلات جدی و فوری است و از طرف مردم این شهرستان نیز مطالبات جدی در این زمینه وجود دارد و امیدواریم بتوانیم این بناها را در اولویت احیا قرار دهیم.
سمنان، استان کاروانسراهاست/ دومین استان با بیشترین کاروانسرای ثبت جهانی هستیم
کرمزاده با اشاره به اهمیت کاروانسرای ایوانکی تاکید کرد: این بنا یکی از ۹۹۹ کاروانسرای شاه عباسی است که با توجه به اینکه استان سمنان در جاده ابریشم قرار گرفته و با وجود کاروانسراهای بسیار این استان را به عنوان استان کاروانسراها میشناسند.
او افزود: تنها در هفته گذشته ۶ کاروانسرا را به ثبت جهانی رساندیم. به بیان دیگر میتوان گفت که استان سمنان مهد بناهای تاریخی است.
احیای کاروانسرای ایوانکی با حل مشکل دسترسی به آب
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان به بنای کاروانسرای ایوانکی و مشکلات احیای آن نیز پرداخت و در این زمینه توضیح داد: احیای این کاروانسرا که در گذشته به طور کامل متوقف شده بود، اما امروز با مشارکت بخش خصوصی شاهد هستیم که این کاروانسرا به چرخه حیات بازگشته است.
او خاطرنشان کرد: علت اصلی توقف این پروژه در گذشته مسئله دسترسی به آب بود و سرمایهگذار، به دلیل فقدان دسترسی به آب، پروژه را متوقف کرده بود، ما با هزینه ۴۰۰ میلیون تومان از محل هزینههای اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان، توانستیم انشعاب آب گرفته و پروژه را به چرخه بازگردانیم.
منتظر سفر وزیر برای افتتاح کاروانسرای ایوانکی هستیم
کرمزاده از دیگر هزینههای کاروانسرای ایوانکی را اختصاص ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان با هدف احداث راه برای دسترسی عنوان کرد که امسال نیز ۳۰۰ میلیون تومان دیگر هم به آن اضافه خواهد شد.
او گفت: این پروژه با اختصاص ۶ میلیارد تومان تسهیلات از سوی اداره کل، اکنون تمام مراحل آمادهسازی نهایی از جمله نورپردازی را طی کرده و تنها در انتظار حضور وزیر محترم میراث فرهنگی گردشگری و مدیرعامل صندوق توسعه و احیا برای افتتاح است.
انتهای پیام/
نظر شما