پیشرفت ۸۰ درصدی طرح جامع گردشگری دریایی در خوزستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به تدوین برنامه جامع گردشگری دریایی استان، گفت: طرح جامع گردشگری دریایی استان خوزستان ۸۰ درصد پیشرفت داشته است و در آینده نزدیک از آن رونمایی خواهد شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، محمدحسین ارسطوزاده در آیین افتتاح اولین همایش گردشگری سبز خوزستان که امروز چهارشنبه اول آذرماه ۱۴۰۲ در سالن همایش‌های سازمان منطقه آزاد اروند در حال برگزاری است، گفت: طرح جامع گردشگری دریایی استان خوزستان ۸۰ درصد پیشرفت داشته است و در آینده نزدیک از آن رونمایی خواهد شد. آبادان و خرمشهر در این برنامه و طرح جامع گردشگری دریایی جایگاه ویژه‌ای دارند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به این‌که آبادان، خرمشهر، شادگان ماهشهر و هندیجان شهرستان‌های ساحلی خوزستان هستند، گفت: اگر فعالیت گردشگری دریایی به صورت مقطعی صورت می‌گرفت برنامه‌ سازمان‌یافته به سرانجام نمی‌رسید؛ بنابراین در برنامه‌های گردشگری ویژه‌ای که برای آبادان و خرمشهر تهیه شده‌ برنامه‌های خاص و ویژه‌ای برای این منطقه مطالعه و تدوین شده‌اند که امید است با هم‌افزایی بین مجموعه تخصصی میراث‌فرهنگی و منطقه آزاد اروند به نتیجه بهتر و زودتری برسیم.

او با بیان این‌که از آبادان و خرمشهر همواره به نام منطقه‌های گردشگری مهم خوزستان یاد می‌شد، افزود: این منطقه امروز نیز میزبان اولین همایش گردشگری سبز استان خوزستان است که از جای‌جای کشور کارشناسان و دست اندرکاران در آن حضور دارند.

ارسطوزاده خاطرنشان کرد: استان خوزستان به واسطه معروفیت با نام بهشت باستان‌شناسی همواره برای گردشگران ایرانی و غیرایرانی جاذبه گردشگری مهمی بوده است.

او یادآور شد: در خوزستان پنج بافت تاریخی مهم، پنج اثر جهانی و نزدیک به ۵۰۰۰ اثر تاریخی وجود دارد که تعدادی از آن‌ها ثبت‌ملی شده و تعداد دیگر باید در فهرست آثار ملی ثبت شوند و این‌ گواه این است که این استان پیشینه تاریخی غنی داشته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان خوزستان با تصریح این مطلب که آنچه در استان خوزستان به آن کمتر توجه می‌شود جاذبه‌های طبیعی است، گفت: این بستر و برپایی این همایش باعث می‌شود در حوزه گردشگری طبیعی معرفی بیشتری صورت گیرد.

او با بیان این‌که در وزارتخانه میراث‌فرهنگی شاهد برنامه‌های داخلی و برون مرزی هستیم، عنوان کرد: ما شاهد برنامه‌ریزی‌های خوبی در منطقه آزاد اروند هستیم و جنب و جوشی که در این حوزه در حال شکل گرفتن است به خصوص شورای مشورتی حوزه گردشگری در منطقه آزاد اروند که آغاز به فعالیت کرده است نویدبخش آینده خوب گردشگری در این منطقه است و معتقدیم این موتور، محرک رونق گردشگری در استان خوزستان خواهد بود.

ارسطوزاده با بیان این‌که هرکجا نام استان خوزستان می‌آید، اولین شهرستان‌های هدف برای مسافرت مردم، آبادان و خرمشهر هستند، یادآور شد: همجواری با کشورهای منطقه نیر می‌طلبد که نسبت به گردشگری سلامت بیشتر بیندیشیم و زمینه را ایجاد کنیم.

همایش ملی گردشگری سبز در تاریخ یکم و دوم آذرماه ۱۴۰۲ در منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود که در این همایش نشست تخصصی کارشناسان طبیعت‌گردی سراسر کشور با محورهای روستاهای جهانی گردشگری، پاسداشت روز ملی پرنده‌نگری، گردشگری در مناطق تالابی، نشست کمیته طبیعت‌گردی و گردشگری نجوم برگزار خواهد شد.

گردشگری سبز مفهومی محبوب در میان گردشگران، سرمایه‌گذاران و سایر ذی‌نفعان در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته و به سرعت در حال افزایش است. این نوع گردشگری در واقع خدمات گردشگری پایدار، سازگار با محیط زیست و مسئولیت اجتماعی را ارائه می‌دهد.

منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع شده است.

این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت‌های مناسب نظیر حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

انتهای پیام/

کد خبر 1402090100057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha