بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، محمدحسین ارسطوزاده روز جمعه سوم آذرماه در سومین روز از برپایی سومین جشنواره ملی شکرستان اظهار کرد: جشنواره ملی شکرستان در سومین دوره آن، به دلیل قرار گرفتن صنعت نیشکر در میان بالغ بر ۱۴۰ روستا و همچنین رویکرد و تفکر مدیران صنعت نیشکر، حوزههای گردشگری روستایی و کشاورزی ما را به فعلیت رسانده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان ادامه داد: گردشگری روستایی، یکی از شاخههای مهم و پرطرفدار در صنعت گردشگری و یکی از فرصتهایی است که میتواند علاوه بر منافع اقتصادی، زمینههای اجتماعی، فرهنگی و زیستمحیطی را نیز پوشش دهد. این نوع گردشگری را میتوان مترادف با عبارت تجربه زندگی محلی همتراز دانست.
او دربارهٔ تأثیر این رویدادها بر وضعیت صنایعدستی و گردشگری گفت: خوشبختانه در استان خوزستان انواع ظرفیتهای گردشگری وجود دارد و گردشگری روستایی و به تبع آن گردشگری کشاورزی با رویکرد جدید فرهنگی ـ اجتماعی مدیران صنعت نیشکر فعال شده است و به خودی خود در حال انجام است.
ارسطوزاده افزود: گردشگری کشاورزی یکی از انواع گردشگری مبتنی بر فعالیتهای کشاورزی است که در راستای رسیدن بهتوسعه روستایی و ایجاد درآمد ثانویه برای جوامع بومی پیشنهاد میشود.
او ادامه داد: قطعاً تداوم این اتفاق مبارک در کنار مطالعات جامع گردشگری روستایی و کشاورزی که در سطح استان در حال تکمیل شدن است، میتواند بخش عمدهای از گردشگری استان را تشکیل بدهد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان خاطرنشان کرد: طی مطالعات صورتگرفته از میان چهار هزار و ۲۰ روستا در استان خوزستان، بالغ بر ۲۶۰ روستا واجد ارزشهای گردشگری و صنایعدستی هستند.
او با بیان اینکه برای نخستین بار در خوزستان و همزمان با دومین روز از جشنواره ملی شکرستان، قطار گردشگری نیشکر، از مسیر اهواز به ایستگاه «نظامیه» حرکت کرد افزود: این قطار میتواند جزو بسته گردشگری ما برای گشتهای گردشگری باشد و برای تداوم آن نیاز به انعقاد تفاهمنامه همکاری است.
شکرستان، تدبیر مناسب مدیریت عامل نیشکر
ارسطوزاده در ادامه تصریح کرد: گردشگری کشاورزی و روستایی مکمل کار و فعالیت کشت و صنعتهای نیشکری در استان است؛ بخش تولید اقتصادی و کشاورزی که درآمدزاست و البته به نوعی سختافزاری است و بخش گردشگری علاوه بر این که برای ساکنان پیرامون مزارع اقتصادی و سودآور است، بخش نرمافزاری این صنعت را تشکیل میدهد و خوشبختانه این موضوع از سوی دکتر ناصری مدیرعامل شرکت توسعهنیشکر و صنایع جانبی درک شده و برای آن تدبیر مناسب انجام شده است.
او اظهار کرد: برگزاری رویدادهای فرهنگی از سوی توسعه نیشکر هم باعث شادی و طراوت روح کارکنان این صنعت میشود و هم اینکه مردم استان بیشتر با خواص طبیعی و شادیآفرین این صنعت و کشاورزی آشنا میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان در پایان با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی گردشگری سبز، نشست تخصصی راهنمایان طبیعتگردی کشور و برپایی کارگاههای آموزشی «تالاب و گردشگری» و «گردشگری نجومی» در روزهای اخیر در سطح استان اضافه کرد: ما چیزی در حدود ۸ ماه از سال را به صورت مستقیم از وجود آب و هوای خوب در استان بهرهمندیم و این بازه زمانی فرصت خوبی است تا گردشگری رونق یابد و از آن بهرهبرداری شود.
سومین جشنواره ملی برداشت نیشکر (شکرستان ۱۴۰۲) از یکم تا سوم آذرماه، توسط شرکت توسعهنیشکر و صنایع جانبی و با همکاری و مشارکت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دانشگاه شهیدچمران اهواز در واحد کشت و صنعت دهخدا برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما