بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، قاسم کاظمی در همایش گرامی داشت هفته پژوهش روز 14 آذر 1402 با تبریک این هفته گفت: حلقه مفقوده هنرهای سنتی حفظ آداب معنوی است و با حفظ آداب معنوی، نسل به نسل منتقل میشود.
معاون صنایعدستی استان مرکزی از لزوم توجه نسل جوان به هنرهای سنتی و استفاده از نمادهای سنتی در محیط زندگی سخن گفت و تاکید کرد: از این طریق این هنرهای اصیل نسل به نسل منتقل و ماندگار میشود.
کاظمی با بیان اینکه هنرهای سنتی اصیل ایرانی با آداب معنوی مانوس است، افزود: پیوند معنویت و ادبیات با هنرهای سنتی یک پیوند ناگسستنی است و معنویت اثر این هنرها را چندین برابر میکند.
او با اشاره به اینکه در حوزه نمایشهای سنتی، تعزیه یکی از مهمترین نمایشهای آیینی ثبت شده در کشور است، تصریح کرد: در بخش نمایشهای سنتی، تعزیه کاملا رمز است و تکیه زاغرم در شهر تفرش یکی از قطب تعزیه در کشور است.
معاون صنایع دستی استان مرکزی گفت: در حوزه معماری سنتی نیز یکی از مهمترین بخش هنرهای سنتی ایران است، در حوزه کتابت و نگارگری در رشته به نام تذهیب، نقش و نگارهای اسلیمی که دور تا دور خوشنویسی ها دیده می شود، وجود دارد که به اعتقاد من تذهیب یعنی تهذیب نفس، که می تواند نفس را تذهیب و نگهداری کند.
انتهای پیام/
نظر شما