نخستین بنای تاریخی اصفهان با ظرفیت پذیرش بیش از ۱۰۰ میهمان

بهره‌بردار خانه تاریخی سرهنگ بخردی گفت: مشارکت در مرمت و احیا، تصمیمی فراتر از منطق اقتصادی و مالی است و برای پذیرش این مسئولیت، باید عاشق بود.

به گزارش میراث آریا و به نقل از روابط عمومی صندوق توسعه و احیا، علی محمدی، بهره‌بردار خانه تاریخی سرهنگ بخردی اصفهان گفت: کسی که به حیطه مرمت و احیای این‌گونه بناها قدم می‌گذارد، کاملا دلی و از روی عِرق و احساس درونی این تصمیم را گرفته است وگرنه چنین تصمیمی، با معیارهای اقتصادی و مالی، معقول نبوده و برای این‌گونه اهداف، می‌توان کارهای پرسود دیگر و با زحمت کمتر انجام داد.

او درباره آخرین وضعیت این بنای تاریخی توضیح داد: تصور می‌کردیم با اتمام مرحله مرمت بنا، بار سنگینی از دوش ما برداشته می‌شود اما ترمیم و نگهداری از بنا، فصل جدیدی از کتاب مرمت و احیای بناست که به‌روی ما گشوده شده است.

محمدی ادامه داد: در چهار سالی که کاخ سرهنگ برای مشارکت در مرمت و احیا به ما واگذار شده است، سعی کردیم حتی نقص‌های کوچکی که در مرحله مرمت وجود داشته، برطرف کنیم. همچنین نورپردازی در قسمت بیرونی خانه انجام شده و برنامه‌هایی برای طراحی یک پارکینگ برای این مجموعه داریم.

بهره بردار کاخ سرهنگ افزود: هدف ما، خریداری بخشی از خانه اولیه سرهنگ بخردی و بازگرداندن آن به شکل و شمایل اولیه آن است که الان در تملک بخش خصوصی است.

نبود پارکینگ، چالش بزرگ بهره‌برداران

او با اشاره به مشکل عدم وجود پارکینگ در خانه‌های تاریخی، تاکید کرد: در گذشته به علت اینکه خودرویی وجود نداشته، پارکینگی هم برای خانه‌های قدیمی نمی‌ساخته‌اند.

محمدی ادامه داد: معبر و کوچه هم به علت واقع شدن در بافت قدیمی، باریک بوده و ظرفیت توقف و پارک‌کردن خودروها را به علت دشواری ترددها ندارد.

بهره بردار کاخ سرهنگ اضافه کرد: برای حل مشکلات مهمانان و گردشگران، سعی می‌کنیم در نزدیکی خیابان، یک پارکینگ خریداری کنیم تا امنیت خودروی آنان را تامین کرده و نگرانی آن‌ها در این زمینه را رفع کنیم.

بخش‌ اندرونی کاخ سرهنگ، در انتظار مرمت و احیا

او خاطرنشان کرد: خانه سرهنگ بخردی دارای هفت حیاط بوده که دو حیاط آن، تحت اختیار میراث فرهنگی است. بخش‌هایی که ما در حال بهره‌برداری از آن‌ها هستیم، حیاط اصلی خانه و غلام‌نشین آن است. بخش معروف به بحرینیان نیز که تحت مالکیت میراث فرهنگی است، برای مرمت و احیا به ما واگذار شده که هنور فرآیند مرمت آن آغاز نشده و در حال طی کردن مراحل کارشناسی فنی است.

محمدی اظهار کرد: قرار است مرمت و احیای بخش اندرونی این خانه نیز بر عهده ما باشد، اما از آنجایی‌که مالک خصوصی دارد، ابتدا باید به تملک ما درآید و سپس مراحل مرمت آن آغاز شود.

پیشنهاد استفاده از متولی بنا

سرمایه گذار کاخ سرهنگ به احساس تعلق خاطر مرمت‌گر به این بنای تاریخی اشاره کرد و گفت: کسی که مرمت و احیای یک بنای نفیس و تاریخی را عهده‌دار و زحماتی را در این راستا متحمل می‌شود، نوعی احساس تعلق و نزدیکی به بنا پیدا کرده و آن را مانند فرزند خود گرامی می‌دارد.

او افزود: همواره این نگرانی برای مرمت‌گر وجود دارد که مبادا شخص دیگری نتواند بهره‌برداری درخوری از آن داشته باشد یا به‌طور شایسته از بنا نگهداری کند و سبب آسیب دیدن بنا شود.

این بهره‌بردار ادامه داد: از طرفی، این بناها میراث ملی محسوب شده و متعلق به تمام مردم و نسل‌های آینده کشورند. اگر این بناها را تحت مالکیت شخص خاصی در بیاوریم، به نوعی این حق را از سایر مردم برای بهره‌مندی از بنا به عنوان مالک اصلی این میراث گران‌بها سلب کرده‌ایم.

محمدی راه‌حل منطقی این مسئله را سپردن مادام‌العمر بنای تاریخی به یک متولی دارای اهلیت دانست و تصریح کرد: باید تدبیری اتخاذ شود که همگان بتوانند از بناهای تاریخی بهره‌مند شوند اما در عین حال، هر اقدامی تحت کنترل و نظارت متولی آن بنا باشد، چرا که برای این بناها، هیچکس دلسوزتر از شخصی که این خانه‌ها را مرمت می‌کند، وجود ندارد.

نخستین بنای تاریخی شهر اصفهان با ظرفیت پذیرش بیش از ۱۰۰ میهمان

محمدی در انتها با اشاره به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت مجموعه کاخ سرهنگ بیان کرد: قصد داریم تا هرچه زودتر و با تسهیل‌گری مسئولان میراث فرهنگی، بخش اندرونی خانه سرهنگ بخردی را از مالک خصوصی آن خریداری کرده و مرمت آن را آغاز کنیم.

او افزود: برنامه‌ریزی کردیم تا در پنج سال آینده، بتوانیم خانه تاریخی سرهنگ بخردی را تبدیل به اولین بنای تاریخی شهر اصفهان کنیم که ظرفیت پذیرش ۱۰۰ نفر را داشته باشد.

مرمت خانه تاریخی سرهنگ بخردی، نمونه یک مرمت درخور و شاخص است. این خانه که از بناهای بجا مانده از دوره صفوی است، در سال ۱۳۹۷ از طرف صندوق توسعه و احیا، طی تشریفات قانونی مزایده، برای مرمت، احیا و بهره‌برداری با کاربری فرهنگی، اقامتی و پذیرایی به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1402092001075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha