بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، لیلی رنجبر گفت: کلوخو از رسوم قدیمی بافقیها است که در گذشته اغلب کشاورزان، در مزارع خود برای دورهمی و شکرگزاری این سنت را اجرا میکردند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بافق افزود: کلوخو سنتی دیرینه در بین مردم دیار نخل و آفتاب است و با این روش سیبزمینی باارزش غذایی بالاتری مصرف میشود.
او ادامه داد: سالها است که این آئین سنتی کمتر اجرا میشود، اما امسال همزمان با شب چله زمستان این سنت به همت شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق احیاء شد و همراه با اجرای برنامههای شب چله و باهدف ایجاد شورونشاط و همدلی بین خانوادههای بافقی به صورت مسابقهای در پارک آهن شهر بافق، بین شش تیم سه نفره برگزار شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بافق در خصوص این آئین گفت: پس از داغ شدن و آماده شدن کورهها و داغ شدن کلوخها حدود ۵۰ تا ۶۰ عدد سیبزمینی داخل کورهها میریزند و درنهایت کوره بر روی کلوخهای داغ خراب میشود.
رنجبر عنوان کرد: در مدتی که سیبزمینیها در حال پختن هستند، حدود ۳۰ تا ۵۰ دقیقه، فرصتی فراهم میشود که مردم در کنار هم باشند و با یکدیگر پیرامون مسائل مختلف گفتگو کنند، سیبزمینی کلوخو به صورتهای مختلفی از قبیل شکم پر و معمولی پخت میشود که هر کدام طعم خاصی دارد.
او گفت: در قدیم کشاورزان و شهروندان بافقی پایان برداشت هر محصول این کار را انجام میدادند و کلوخها را به صورت کورهای کوچک در مقیاس قطر ۵۰ سانتیمتر و ارتفاع ۳۰ تا 40 سانتیمتری میساختند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بافق افزود: پرونده ثبتی این آئین در درست بررسی است تا در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت ملی برسد.
انتهای پیام/
نظر شما