کارگاه آموزشی شناخت گردشگری دسترس‌پذیر در گلستان برگزار شد

کارگاه آموزشی شناخت گردشگری دسترس‌پذیر باهدف افزایش آگاهی فعالان و علاقه‌مندان به حوزه گردشگری نسبت به نیازها و مشکلات سالمندان و افراد دارای معلولیت در گرگان برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، این کارگاه آموزشی امروز یکشنبه ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۲ به‌منظور بررسی و تبیین مفاهیم، الزامات و تسهیلات گردشگری دسترس‌پذیر ویژه گردشگران سالمند و دارای معلولیت با حضور محمدجواد ساوری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، محمد اسماعیل شیخ قرایی دبیر میز گردشگری دسترس‌پذیر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، رضا شاه‌حسینی مدیرعامل استانی انجمن معلولان پارس در گلستان، مهدی سقایی رئیس موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان، جمعی از فعالان حوزه گردشگری و اعضای انجمن‌های نابینایان، ناشنوایان و ضایعه نخاعی استان در محل موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان برگزار شد.

این کارگاه آموزشی به‌منظور بررسی و تبیین مفاهیم، الزامات و تسهیلات گردشگری دسترس‌پذیر ویژه گردشگران سالمند و دارای معلولیت با تدریس محمد اسماعیل شیخ قرایی بنیان‌گذار پاراتوریسم در ایران، مدیرعامل انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس و دبیر میز گردشگری دسترس‌پذیر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

راه‌اندازی نخستین میز گردشگری دسترس‌پذیر کشور در استان گلستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان در حاشیه برگزاری این رویداد گفت: هدف از برگزاری این کارگاه، افزایش آگاهی فعالان حوزه گردشگری و علاقه‌مندان به این حوزه نسبت به نیازها و مشکلات سالمندان و افراد دارای معلولیت است تا بتوانیم با ارائه خدمات بهینه و متناسب با نیازهای این گروه از مسافران، گامی به‌سوی گردشگری دسترس‌پذیر برداریم.

محمدجواد ساوری یادآور شد: صرفه‌جویی در هزینه‌های تحمیل‌ شده، جلوگیری از هدر رفت انرژی‌های انسانی، ارتقا سطح دانش و آگاهی فعالان حوزه گردشگری و استفاده صحیح از امکانات و پیشگیری از وقوع حوادث از دستاوردهای مورد انتظار در توسعه گردشگری دسترس‌پذیر و افزایش آگاهی نسبت به این حوزه است.

او خاطرنشان کرد: گلستان به‌عنوان اولین استان در کشور، فعالیت میز گردشگری دسترس‌پذیر را باهدف توسعه گردشگری سالمندان و افراد دارای معلولیت آغاز کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان تأکید کرد: گردشگری دسترس‌پذیر صرفاً افراد دارای معلولیت را شامل نمی‌شود و گروه‌های سالمندی، افراد دارای معلولیت‌های موقت مانند مصدومان و حادثه دیدگان، معلولیت دائمی، بانوان باردار، کودکان و... نیز شامل بحث گردشگری دسترس‌پذیر می‌شوند که جامعه آماری بزرگی را شامل می‌شود.

حمل‌ونقل و خدمات اقامتگاهی از مهم‌ترین دغدغه‌های سالمندان و افراد دارای معلولیت

دبیر میز گردشگری دسترس‌پذیر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این کارگاه آموزشی گفت: معلولیت به همه ما بسیار نزدیک است و هرلحظه ممکن است افراد با حادثه‌ای دچار معلولیت دائمی و موقت شده و یا در حالت عادی با کهولت سن عارضه‌هایی گریبان گیرمان شود، به این دلیل نیاز است ضمن توجه ویژه به حوزه دسترس‌پذیری برای معلولان و سالمندان، آگاهی جامعه نسبت به این حوزه افزایش یابد تا از آسیب‌های بعدی در آینده جلوگیری کنیم.

محمد اسماعیل شیخ قرایی با ابراز خرسندی از برگزاری این کارگاه آموزشی برای فعالان حوزه گردشگری استان گلستان و افزایش آگاهی جوامع گردشگری با حوزه گردشگری دسترس‌پذیر، تصریح کرد: هدف برگزاری این دوره ارتقای کمی و کیفی دانش مجریان و متولیان گردشگری استان در راستای نحوه ارائه خدمات به جامعه معلولان و سالمندان است.

او با تأکید بر این‌که مهم‌ترین مشکل و دغدغه سالمندان و معلولان حمل‌ونقل و خدمات اقامتگاهی است، بیان کرد: حمل‌ونقل رکن اصلی حضور معلولان و سالمندان در جامعه است که باید با مناسب‌سازی این حوزه برای این اقشار زمینه حضور مناسب آنان در جامعه مهیا شود.

دبیر میز گردشگری دسترس‌پذیر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: میز گردشگری دسترس‌پذیر به‌عنوان اولین استان در سطح کشور در گلستان راه‌اندازی شد. با توجه به وجود مسئولان دلسوز در حوزه گردشگری استان انجمن‌های معلولان و فعالان گردشگری می‌بایست با مطالبه گری موضوعات این میز تخصصی را پیگیری کرده و برای اجرای مناسب مصوبات و تصمیمات این میز برنامه‌ریزی و همراهی کنند.

موانع سفر و گردشگری برای سالمندان و افراد دارای معلولیت، تعاریف معلولیت‌ها و نوع برخورد و تعامل با افراد دارای معلولیت، مفاهیم اساسی معلولیت و سالمندی، شناخت نیازهای گردشگران سالمند و افراد دارای معلولیت، الزامات و استانداردهای گردشگری دسترس‌پذیر، تجهیزات توان‌بخشی و گردشگری دسترس‌پذیر برای افراد با نیازهای خاص و راهکارها و تسهیلات مناسب در راستای ایجاد محیط گردشگری بانشاط و سازگار با نیاز افراد دارای معلولیت از سرفصل‌های این کارگاه آموزشی بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402101000502
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha