برگزاری نخستین جشنواره ملی خوراک لرستان با رویکرد توانمندسازی جوامع محلی/ ثبت ملی ۱۶ خوراک محلی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان در نخستین جشنواره ملی خوراک، عرضه سوغات و صنایع‌دستی گفت: این جشنواره با هدف توانمندسازی جوامع محلی، برگزار می شود.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، نخستین جشنواره ملی خوراک، عرضه سوغات و صنایع‌دستی همزمان با سالروز ولادت با سعادت مولای متقیان حضرت علی علیه السلام در محل قلعه فلک‌الافلاک خرم آباد برگزار شد. 

عطا حسن‌پور در این جشنواره ضمن گرامیداشت میلاد پربرکت امام علی علیه‌السلام و تبریک روز پدر گفت: این رویداد مهم و تاریخی بعنوان اولین جشنواره ملی خوراک، عرضه سوغات و صنایع‌دستی استان با کمک و همکاری شرکت رسا برگزار شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان اظهار کرد: از همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری خرم‌آباد، شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان ، اداره زندان‌ها، اتاق اصناف، بنیاد تعاون سپاه استان و ... در جهت برگزاری این رویداد تشکر می کنیم.

او ادامه داد: در بحث گردشگری، یکی از خوشمزه‌ترین بخش‌ها، بخش گردشگری غذاست که در این راستا و بر اساس سیاست‌های وزارت میراث‌فرهنگی، چندین میز تخصصی انتخاب شده که گردشگری خوراک بعنوان یکی از این میزها تعریف شده است.

حسن‌پور خاطرنشان کرد: در استانی مانند لرستان که تنوع غذایی بالا دارد، میز تخصصی خوراک به این استان اختصاص یافته که با توجه به ظرفیت‌های لرستان در این زمینه، نوعی برند برای لرستان محسوب می‌شود.

او ادامه داد: خوشبختانه این میز در استان لرستان، فعالیت های خود را به صورت تخصصی انجام داده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان با بیان اینکه تا کنون ۱۶ مدل خوراک از استان لرستان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده، گفت: ۹ تا از پرونده‌های غذاهای سنتی ما در حال ثبت است.

او اضافه کرد: همچنین پنج مدل از شیرینی‌ها و نان‌های سنتی استان مانند شیرینی بلوط و شیرینی نخودی ارده‌ای بروجرد که از نظر تکنیک فناوری و عمل‌آوری منحصربه‌فرد است در فهرست میراث ناملموس کشور، به ثبت رسیده است.

حسن‌پور گفت: برگزاری این رویدادها سبب می‌شود، جوامع محلی را تقویت کنیم و مردم را به این بخش‌ها دعوت کنیم تا بخشی از جاذبه‌های خوراکی و گردشگری و تاریخی استان‌ها را به خوبی معرفی کنیم و به نمایش بگذاریم.

او اظهار کرد: در این جشنواره چندین استان حضور دارند و با غذاهای متنوع در این جشنواره شرکت کرده‌اند که تا پایان این جشنواره از فرصت ایجاد شده برای معرفی غذاهای محلی این استان‌ها استفاده کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان در بخش دیگری از سخنانش گفت: تا هفته آینده که پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد و قلعه باشکوه فلک‌الافلاک به یونسکو ارسال می‌کنیم.

حسن‌پور با اشاره به قرابت های فرهنگی لرستان و استان همدان که برگزاری این رویداد ملی را بصورت پخش مشترک تلویزیونی انعکاس دادند، اظهار کرد: در بحث دو پایتخت بزرگ ایران یعنی شوش و همدان، لرستان حلقه اتصال و ارتباط دو پایتخت فرهنگی جهان باستان بوده و همیشه برهم کنش‌های تاریخی و فرهنگی، سیاسی از دوران قبل تاریخ وجود داشته و کمرنگ نشده است.

او ادامه داد: همچنین سنت های فرهنگی ما در قالب جشنواره ها و این جشنواره خوراک ...همیشه پررنگ تر خواهد شد.

حسن پور خاطرنشان کرد: این قرابت فرهنگی ، هیچگاه کم نشده و در قالب جشنواره های متعدد از حمله جشنواره‌های خوراک و ...هر روز پررنگ تر خواهد شد.

اولین جشنواره ملی خوراک، عرضه سوغات و صنایع‌دستی در محل قلعه فلک‌الافلاک خرم آباد از مورخ پنجم لغایت ۱۴ بهمن ماه ، برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402110700355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha