حلواجوزی (کنجدی) جاجرم در راه ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور

معاون میراث‌فرهنگی خراسان شمالی از تهیه و ارسال پرونده فنون و مهارت پخت حلوا کنجدی شهرستان جاجرم برای ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور خبر داد.

به گزارش میاث آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، محمدرضا قهرمانیان شنبه ۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ با اعلام این خبر گفت: پرونده فنون و مهارت پخت حلوا کنجدی شهرستان جاجرم برای ثبت ملی به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارسال شده است.

معاون میراث‌فرهنگی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکنون بیش از هزار و ۵۱۱ اثر منقول، غیرمنقول و طبیعی در استان شناسایی شد که ۷۶۴ مورد از این آثار به ثبت ملی و هفت اثر هم به ثبت جهانی رسیده است.

او تصریح کرد: حلوا کنجدی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و کاملاً تهیه شده با مواد طبیعی و بدون افزودنی به استناد گفته‌های بزرگان شهر از دوره قاجار تا امروز تهیه می‌شود. این شیرینی به دلیل حجم کم‌ارزش غذایی بالا و طبع گرمی که دارد بیشتر در فصل زمستان در مراسم‌های شادی اعیاد سفره شب چله و در مسافرت‌ها به‌عنوان تنقلات استفاده می‌شود.

قهرمانیان ادامه داد: حلوا کنجدی با اضافه‌کردن کنجد به شیره انگور جوشانده شده و در دیگ‌های بزرگ به‌اضافه ریشه گیاهی به نام بیخ به‌عنوان قوام‌دهنده که در کوه‌های اطراف جاجرم می‌روید تهیه می‌شود. سپس با مغز گردو تزئین و در انواع مختلف به‌عنوان‌مثال حلوا کنجدی معمولی، حلوای طلا بدون کنجد و با گردوی زیاد و حلوای سرکبچه با کنجد تف خورده تولید و عرضه می‌شود.

معاون میراث‌فرهنگی خراسان شمالی در خاتمه تأکید کرد: خوشبختانه هنوز تعداد پنج کارگاه فعال تهیه این شیرینی در جاجرم وجود دارد که طرز تهیه آن سینه‌به‌سینه و نسل به نسل منتقل می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402110800453
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha