پایش و آسیب‌شناسی هسته مرکزی گردشگری نوروزی بافت تاریخی شهر میراث جهانی یزد

سرپرست پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد گفت: پایش و آسیب‌شناسی هسته مرکزی گردشگری نوروزی بافت تاریخی شهر میراث جهانی یزد تدوین شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، مجید علومی در این خصوص گفت: این طرح توسط پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد و با مشارکت بخش موزه‌های معاونت میراث فرهنگی استان یزد تدوین و ارائه شده است.

سرپرست پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد افزود: در این طرح، از بافت تاریخی شهر یزد با داشتن تمامی مؤلفه‌های تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و ... به عنوان غنی‌ترین و بزرگ‌ترین موزه زنده دنیا یادشده که همواره هدف گردشگران بی‌شمار داخلی و خارجی است و با توجه به همین ویژگی است که یک گردشگر می‌تواند با گشت و گذار و پرسه‌زنی در این بافت کهن، نقبی به هزارتوی فرهنگی آن زده و باتجربه فضا و رویدادهای آن، از چرایی پدید آمدن صورت‌ها و عناصر گوناگون تاریخی، فرهنگی و مظاهر تمدن کاریزی آن پرسش کند.

علومی ادامه داد: گردشگری یکی از فرصت‌های اقتصادی و فرهنگی پیش‌روی شهرها برای ساماندهی بافت‌های شهری است که اگر برای آن برنامه‌ریزی مناسب وجود نداشته باشد این فرصت می‌تواند خود به بحران تبدیل شود.

به گفته او در این طرح استفاده و بهره‌برداری از منشور بین‌المللی گردشگری فرهنگی (۱۹۹۹) بسیار کارگشا است که این منشور دو مفهوم عمده را ترویج می‌کند: ۱- حفاظت همه‌جانبه از مؤلفه‌های بافت تاریخی که اعتبار مکان با مدیریت خوب و درست، در دسترس بازدیدکنندگان و جامعه میزبان قرار گیرد و ۲- جامعه حفاظت‌کنندگان و صنعت گردشگری هر دو باید در حمایت و معرفی میراث فرهنگی و طبیعی جهانی با یکدیگر همکاری کنند، البته با فرض اینکه هر دو متقابلاً ذخیره موردنظر را محترم دانسته و نگران آسیب‌پذیری آن هستند.

علومی گفت: ازاین‌رو دفترچه‌ای مدون شده که با در نظر گرفتن یکی از پرترددترین مسیرهای گردشگری، هسته اولیه در آن معرفی و سپس با تقسیم این مسیر به ایستگاه‌های هفده‌گانه استقرار مباحث و موجودیت‌های خرد و کلان در آن برشمرده شد.

سرپرست پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد اضافه کرد: در طول این راه، ایستگاه به ایستگاه، انواع نیازمندی‌ها، نواقص و آسیب‌های متعدد عمرانی، خدماتی، میراثی، فرهنگی، منظری و ... مورد بررسی قرار گرفته و برای هر یک از نیازها، به ارائه پیشنهاد پرداخته و ارگان‌های مربوط با هر موضوع مشخص‌شده است.

علومی تصریح کرد: این محدوده تنها بخش گردشگری شهر تاریخی یزد نیست و می‌توان برای تمامی ۶۶۰ هکتار بافت تاریخی برنامه‌ریزی گردشگری کرده و آن را محیای حضور سیاحان کرد که امید است این اقدام راهی باشد برای آبادی هر چه بیشتر بافت تاریخی شهر یزد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402111100676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha