بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، آیتالله علیرضا اعرافی روز دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ در آیین افتتاح، بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای شهری در سالن همایشهای شهرداری قم اظهار کرد: ارزش خدمت در قم، ارزش متفاوتی است، هر برنامهای که در این شهر تولید شود، بازتاب آن در ایران و جهان دیده خواهد شد.
مدیرحوزههای علمیه کشور افزود: این شهر در حوزه معرفت، فرهنگ و انقلاب اسلامی و مقاومت اسلامی و بیداری اسلامی نقش کانونی ایفا مینماید.
او با اشاره به وجود بیش از ۳ هزار پاکبان در شهر قم بیان کرد: از پاکبانان عزیزمان تا مهندسان، معماران، کارکنان، مدیران و فعالان حوزه شهرداری و سایر نهادهای خدمتگزار باید بدانند که در حال خدمترسانی به چنین شهری هستند.
او با بیان این نکته که شهر قم در ایران و همه جهان اثرگذار است، تصریح کرد: از همه ایران، نخبگانی در قم برای رشد علمی و معنوی حضور دارند و سهم مردم این شهر نیز برجسته است.
آیتالله اعرافی گفت: باید از همه کسانی که به این فرهنگ، منطق، گفتمان و مدینه الهی و شهر نورانی خدمت میکنند، قدردانی کرد؛ چرا که نشاطآوری، پیشرفت و تحول در مسائل شهر قم با همت جمع وسیعی از افراد رقم خورده است.
او با تأکید بر توجه جدی به اعتبارات فرهنگی قم و توزیع و هزینه کردن درست یادآور شد: بخش ورزش استان قم نیز واقعا بخش مهمی است.
مدیرحوزههای علمیه موضوع زنان و همچنین جوانان را نیز حائز اهمیت دانست و گفت: زنان در شهر قم باید ضمن پیشگامی در حجاب، عفاف، طهارت و پاکی از امکانات لازم نیز برخوردار باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: باید به دنیا نشان دهیم که زنها و جوانهای قم در عین رعایت ارزشهای معنوی و الهی، با نشاطترین طبقه جامعه محسوب میشوند.
او با یادآوری ضرورت توجه مدیریت شهری به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مدرسه علمیه فیضیه و بافت مرکزی شهر قم گفت: واقعا این مجموعه، روح و فرهنگ، حقیقت و هویت قم است، باید با نگاه درست اسلامی و انقلابی و با نشاط کافی سامان پیدا کند.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: بهرغم گامهای خوبی که برداشته شده است، هنوز به گامهای جدیتری نیاز داریم، فضای مرکزی شهر قم باید برای مردم و زائران یک فضای معنوی و جذاب باشد.
او با بیان این که پیشرفت قم باید به صورت هماهنگ در همه نقاط این شهر پیش برود، بیان کرد: همه در هر کجای شهر که هستند، باید به صورت عادلانه از امکانات بهرهمند شوند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به اقدامهای شهرداری قم در حوزه فضای سبز گفت: در توسعه فضای سبز کارهای خوبی صورت گرفته و سرانه فضای سبز این شهر متحول شده است.
رقم تعیین شده برای اقدامهای فرهنگی ۴۰ درصد رشد یافته است
رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز، با اشاره به مهمترین رویکردهایی که در ششمین دوره شورای اسلامی شهر قم تقویت شد، نظارت بر عملکرد و برنامههای شهرداری و سازمانهای تابعه را از جمله آن برشمرد و گفت: از طریق کمیسیونهای تخصصی، فضای پاسخگویی و نظارت در مجموعه مدیریت شهری تقویت شد.
محسن محرری با بیان این مطلب که تقویت رویکرد اجتماعی فرهنگی در این دوره مورد توجه قرار داشته است، گفت: رقم تعیین شده برای اقدامهای فرهنگی در لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۳ شهرداری قم، حدود ۴۰ درصد رشد یافته است.
او افزود: شورای اسلامی شهر در حال بررسی این لایحه است، پیشبینی میکنیم، این رشد ۲ برابر ارتقا یابد، حدود ۷ هزار میلیارد ریال در ردیفهای فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، تبلیغی و روابطعمومی خواهیم داشت.
او گفت: در اعتبارات دستگاههای دولتی، سهم بخش فرهنگی حدود ۳ درصد است؛ ولی ما از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال بودجه شهرداری قم، ۷ درصد آن و بیش از ۲ برابر شاخص مشخص شده، برای بحثهای فرهنگی اعتبار در نظر گرفتهایم.
محرری با ذکر این که برای برنامههای فرهنگی مذهبی مسجدمحور ردیف مشخصی وجود دارد، افزود: این برنامهها در سال جاری و سال آینده از طریق کمیته تخصصی، مورد حمایتهای نقدی و مالی قرار خواهند گرفت.
اجرای ۵۷ طرح شهری در قم
همچنین معاون فنی و عمرانی شهرداری قم، با اشاره به افتتاح، بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی ۵۷ طرح شهری با اعتباری بالغ ۱۰۵ هزار میلیارد ریال همزمان با ایام دهه فجر گفت: این طرحها در کاربریهای گوناگون مانند فرهنگی، ورزشی، عمرانی، ترافیکی و محیطزیست است.
عباس حلواییزاده با بیان عناوین برخی از این طرحها خاطرنشان کرد: تقاطع سهسطحه میدان نماز بخشی از این طرحهاست.
او با اشاره به طرح تقاطع غیرهمسطح بلوار حافظ بین مناطق ۳ و ۶ شهرداری قم یادآور شد: این طرح در مرحله انعقاد پیمان است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نظر شما