به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، فرامرز صابر مقدم با اعلام این خبر افزود: با توجه به فضاهای تاریخیمعماری سیزدهگانه در این مجموعه، یکی از مهمترین اقداماتی که با همکاری هیئت امنا مزار جام، پیش از آغاز سال جدید به انجام رسید، آماده سازی تمامی بناها و فضاهای موجود شامل پاکسازی، غبارروبی، ساماندهی وضعیت روشنایی و... بود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربت جام ادامه داد: مجموعه تاریخی شیخ احمد جام از دو جنبه مذهبی و گردشگری بهعنوان یکی از زیارتگاههای اهل سنت شرق خراسان و ایران و همچنین وجود بناهای تاریخی و الگوهای تزئینی و کتیبه های منحصربهفرد دارای اهمیت و جایگاه خاصی است که برای شناخت زائران و بازدیدکنندگان نوروزی با ارزشهای تاریخی، معماری و مذهبی این مکان، راهنمایان گردشگری پیشبینی شده است.
او افزود: همچنین برای آشنایی زائران و مهمانان نوروزی با هنرهای سنتی و صنایعدستی، سوغات و تولیدات روستایی منطقه تربت جام، در بخش فضای سبز شرقی این مجموعه با ایجاد سازههای سبک بازارچه گردشگری تعبیه شده است.
صابرمقدم گفت: در این ایام نمایشگاههای جانبی تصاویر قبل و بعد از مرمت مجموعه از سال ۱۳۴۸خورشیدی، در فضای داخلی آب انبار مجموعه به نمایش گذاشته شده است.
مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام تصریح کرد: با توجه به ثبت جهانی «افطار و سنتهای فرهنگی اجتماعی آن» در هفته سوم از ماه مبارک رمضان این مجموعه پذیرای عموم روزهداران در مراسم افطار خواهد بود.
ابونصر احمد(شیخ جام) عارف خراسانی سده پنجم و ششم هجری است که بناهای این مجموعه نظر به ارادت به او و بازماندگانش به تدریج و طی قرون متمادی بنیان شده و پیشینه آن برهه زمانی از سده هفتم هجری تا دوره قاجار را در بر میگیرد.
انتهای پیام/
نظر شما