نوروز و حال خوش ایرانیان

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در یادداشتی نوشت: عید باستانی نوروز که میراث نیاکان ماست و امروزه به دلیل ثبت جهانی متعلق به همه جهانیان است هر قدر بگوییم و بنویسیم کم است. نوروز امسال به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان تقارن "بهار قرآن و بهار طبیعت" بود. 

علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در یادداشتی نوشت: درباره عید باستانی نوروز که میراث نیاکان ماست و امروزه به دلیل ثبت جهانی متعلق به همه جهانیان است هر قدر بگوییم و بنویسیم کم است. نوروز امسال به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان تقارن "بهار قرآن و بهار طبیعت" بود. 

مردم مومن و دیندار حرمت این ماه را محترم شمردند. 

تحویل سال نو را مردم در اماکن و بقاع مذهبی و اماکن تاریخی گذراندند و در صدر همه حرم امام هشتم، امام رضا (ع) مثل همیشه مقصد مردم بود. 

نوروز امسال موزه‌ها، پایگاه‌های میراث‌فرهنگی، بناها و محوطه‌های تاریخی مورد اقبال گسترده مردم قرار گرفت. 

حافظیه، تخت جمشید، سعدیه، عالی قاپو و نقش جهان، امیر چخماق و بافت تاریخی یزد، باغ شاهزاده ماهان و ارگ بم در کرمان، مازندران، گیلان، خوزستان، بوشهر، بندرعباس، اردبیل، تبریز و ارومیه و… از دیگر مکان‌های مهم برای بازدید مردم بود. 

۳۰ هزار نفر فقط در مراسم تحویل سال حافظیه حضور داشتند. نظم و رعایت مقررات توسط حاضران قابل تقدیر است. 

در تخت جمشید ۱۰هزار نفر در ساعت تحویل سال حاضر بوده‌اند. 

از ۲۴ اسفندماه تا شامگاه ۱۲ فروردین بیش از ۶ میلیون نفر بازدید از موزه‌ها و اماکن میراث‌فرهنگی بازدید کرده‌اند که در نوع خود کم نظیر است. 

سه نکته کلیدی درباره سفرهای نوروزی و حال خوش  ایرانیان قابل توجه است:

مردم به تدریج سفرهای داخلی و بازدید از ایران عزیز را در کانون توجهات خود قرارداده‌اند. گرانی تورهای خارجی و ترجیح مردم به سفر داخلی یکی از دلایل اقبال شهروندان به سفرهای داخلی است. اگر چه برخی سفرهای داخلی و هزینه پرواز و… هم در مواردی بالاست که نیاز به اقدامات حمایتی دارد. 

ستاد خدمات سفر مرکب از ۲۷ وزارتخانه و سازمان‌های اجرایی و… موفق شده‌اند شرایط بهتری از گذشته را برای سیر و سیاحت داخلی فراهم کنند. بازدید رئیس جمهوری و سفارشات لازم و حضور وزیران و اهتمام مهندس ضرغامی و همکاران وزارت متبوع نقش مهمی در ارتقای خدمات‌رسانی داشته است. 

مردم دو قطبی‌های موهوم و ساختگی را عملا کنار زده‌اند و به عنوان ایرانی مسلمان به هویت و تاریخ و تمدن پر افتخار خود می‌بالند و با رفتار خود این رویکرد را اثبات کرده‌اند. تقارن ماه رمضان و نوروز را عملا مردم خود مدیریت کردند و حرمت‌ها را مراعات کردند. 

ایرانیان پیشتاز جشن و سرور در جهان بوده‌اند. بیش از ۶۵ جشن و سرور به نام فرهنگ و تمدن ایران ثبت شده است که هیچ ملتی وکشوری آن را ندارد. شادی و نشاط اجتماعی امروزه بیش از هر زمان در مرکز حکمرانی و مدیریت کشور باید قرار گیرد. 

دشمنان نمی‌خواهند ملت ایران شاد باشند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403011302036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha