جشنواره غذای محلی قلیف چال در جاجرم خراسان شمالی برگزار شد

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری طرح‌ها خراسان شمالی از برگزاری جشنواره غذای محلی قلیف چال در شهرستان جاجرم خبر داد.

به گزارش میراث آیا به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، ابوالفضل اسماعیلی با اعلام این خبر افزود: دومین جشنواره قلیف چال جاجرم پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ باهدف آشنایی مردم با غذاهای بومی و محلی با محوریت قلیف چال غذای سنتی و کهن چوپان‌ها و گله‌داران این منطقه برگزار شد.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری طرح‌ها خراسان شمالی گفت: مهارت پخت خوراک قلیف چال در سال جاری با شماره ۲۸۹۹ به ثبت رسید، لذا در راستای پاسداشت میراث ناملموس جشنواره قلیف چال در این شهرستان جاجرم برگزار خواهد شد.

او در مورد نحوه طبخ این غذای سنتی گفت: گله‌داران بز یا گوسفندی را بر زمین می‌زدند (ذبح می‌کردند) و گوشت تازه آن را قطعه‌قطعه می‌کردند و چاله‌ای کنده می‌شد که حکم کوره را داشت و مقداری از تاپاله (فضولات حیوانی) در داخل آن قرار می‌گرفت و در داخل آن آتش افروخته می‌شد و بعدازاین که گوشت داخل قابلمه ریخته می‌شد، نمک و برنج هم به آن اضافه می‌شد و سپس دیگ یا قلیف را به طور کامل داخل چاله قرار می‌دادند و روی آن‌ها سوخت حیوانی می‌گذاشتند و از دیگر سو آتش داخل چاله را طوری تنظیم می‌کردند که به‌آرامی بسوزد و آتش آن شعله‌ور نباشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403021600825
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha