فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی در یادداشتی نوشت: هفته میراث فرهنگی در سال۱۴۰۳، از ۲۹ اردیبهشت همزمان با روزجهانی موزه آغاز و تا ۴ خرداد ادامه مییابد.
همه ساله روز ۱۸ می، به عنوان روز جهانی موزه از سوی شورای بینالمللی موزهها معرفی میشود. این شورا در سال جاری شعار «موزه برای آموزش و پژوهش» را اعلام و در دستور کار قرار داده است.
در ایران نیز امسال، روز ۲۹ اردیبهشت به عنوان روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی گرامی داشته میشود.
حسب اهمیت شناخت و حفاظت از میراث فرهنگی در تمامی سطوح جامعه به ویژه حضور و مشارکت مردم، شعار ملی این هفته «میراث فرهنگی، مشارکت مردمی، مسئولیت اجتماعی» نامگذاری شده تا سرلوحه برنامه و اقدامات ترویجی و معرفی در این هفته و سال پیش رو در حوزه میراث فرهنگی در کشور باشد.
روزهای هفته میراث فرهنگی نیز در تاسی از این رویکرد ملی، نامگذاری شده است:
- شنبه ۲۹ اردیبهشت: «موزه برای آموزش و پژوهش»
- یکشنبه ۳۰ اردیبهشت: «میراث فرهنگی، حقوق عامه، توسعه پایدار»
- دوشنبه ۳۱ اردیبهشت: «میراث دینی، میراث رضوی»
- سه شنبه ۱ خرداد: «میراث زنده، متضمن تابآوری و سازگاری»
- چهارشنبه ۲ خرداد: «میراث فرهنگی، الفبای زندگی»
- پنج شنبه ۳ خرداد: «میراث فرهنگی، همبستگی، اقتدار»
- جمعه ۴ خرداد: «میراث دفاع مقدس»
این هفته در سراسر کشور با هدف «افزایش سواد میراثی جامعه و آگاهیرسانی عمومی»؛ «ارتقاء هویت ملی و تقویت نشاط اجتماعی»؛ «مردمیسازی حفاظت از میراث فرهنگی» و «توسعه نقش جوامع محلی» برگزار میشود و به دنبال گسترش نقش مردم و توسعه مسئولیت اجتماعی با مشارکت کلیه دستگاهها، نهادهای مردمی در حفاظت از میراث فرهنگی است.
از مهمترین رویکردهای برنامههای هفته میراث فرهنگی در سراسر کشور «جلب همراهی و مشارکت تمامی مسئولین استانی»، «توسعه برنامههای مردم محور»، «جلب مشارکت سمنها و نهادهای اجتماعی»، «آشنایی کودکان، نوجوانان و جوانان با میراث فرهنگی و حفاظت از آن» و «تقویت نقش آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی موزهها، پایگاهها و اماکن تاریخی» است.
در سراسر این هفته موزهها، پایگاهها و اماکن تاریخی با برگزاری رویدادهای فرهنگی میزبان مردم خواهند بود.
انتهای پیام/
نظر شما