به گزارش میراثآریا، محمد نصیری، مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد، در این مراسم ضمن خوشآمدگویی، برگزاری این دوره را گامی مهم در ارتقای کیفیت حفاظت و مرمت آثار تاریخی کشور دانست.
در ادامه حمید فدایی، مدیر اجرایی این دوره با اشاره به برگزاری دوره بینالمللی مرمت سنگ در سال ۱۳۷۶ در تختجمشید و پاسارگاد، بر اهمیت این برنامه آموزشی تأکید کرد.
او افزود: ترکیب ظرفیتهای عملیاتی و میدانی پایگاههای تختجمشید و پاسارگاد با توان پژوهشی پژوهشگاه میراثفرهنگی، بستهای جامع برای آموزش حفاظت از آثار سنگی و صخرهای به نسل جوان ارائه میدهد.
همچنین افشین ابراهیمی، معاون ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، نیز ضمن خیرمقدم، به اهمیت حفاظت از آثار سنگی اشاره و تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد آثار صخرهای کشور در استان فارس قرار دارد و بخشی ویژه برای حفاظت از این آثار در حال شکلگیری است. او همچنین بر ضرورت تحقیق و توسعه در این حوزه تأکید کرد.
در ادامه، علیرضا عسگری چاوردی، رئیس پایگاه میراث جهانی تختجمشید، از برگزاری این دوره استقبال و اظهار کرد: بهزودی دورهای مشابه در تختجمشید برگزار خواهد شد. او نقش پژوهشگاه را در مطالعات بنیادین و آموزشهای تخصصی این حوزه کلیدی دانست.
برنامههای آموزشی روز نخست با سخنرانی مصطفی فقیه، استاد تمام دانشگاه شیراز، در موضوع گونهشناسی و طبقهبندی سنگها و سازندهای شاخص ایران آغاز شد. دانشپذیران ضمن آشنایی با نمونههای دستی سنگها و مباحث نظری، پرسشهای خود را مطرح کردند.
در بخش دوم مهدی رازانی، دبیر علمی دوره و دانشیار دانشگاه هنر اسلامی تبریز، به گونهشناسی آثار سنگی میراثفرهنگی ایران پرداخت و انواع و تقسیم بندیهای مختلف این آثار را معرفی کرد. در بخش پایانی روز، مریم شیروانی، استادیار دانشگاه هنر شیراز، به موضوع فنشناسی و فناوری ساخت آثار تاریخی و فرهنگی میراث سنگی پرداخت.
در برنامه شبانگاهی محمد نصیری مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد و تیم همراهاش به ارائه تاریخچه اقدامات انجام شده در راستای مرمت محوطه و همچنین تجربیات و اقدامات چند ساله اخیر در حوزه باستانشناسی و حفاظت و مرمت مجموعه میراث جهانی پاسارگاد پرداختند. این بخش با پرسشوپاسخ و بحث درباره تجربههای عملی همراه بود.
انتهای پیام/
نظر شما