بهگزارش میراثآریا، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این آیین گفت: خدمت به حدیث و ائمه اطهار(ع) یک اقدام ارزشمند است که همه باید از این اقدام حمایت کنند.
آیتالله رضا استادی با اشاره به این که مردم در زمان اهل بیت(ع) از ظرفیت آن بزرگواران استفاده نمیکردند، اظهار کرد: اگر چه اهل بیت(ع) در آن زمان حضور داشتند؛ اما مردم مسائل و مشکلات خود را از آنان نمیپرسیدند.
او با بیان این که امام جعفر صادق(ع) احیای امر اهل بیت(ع) را انجام دادند، تصریح کرد: ما نیز وظیفه داریم، با بیان احادیث و روایات این مسیر احیای امر اهل بیت(ع) را ادامه دهیم.
او خاطرنشان کرد: استادان، فضلا و بزرگان حوزه در زمان خود با تمام محدودیتها برای جمعآوری احادیث تلاش کردند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که اگر تلاش این بزرگان حوزه نبود، تمام معارف اهل بیت(ع) امروز از بین میرفت، گفت: ما طلاب و حوزویان وظیفه داریم، همواره از افرادی که در طول تاریخ به احادیث و روایات خدمت کردند، تقدیر و تجلیل کنیم.
رئیس دانشکده علوم و معارف حدیث قم نیز در این آیین گفت: زمینهای که انقلاب اسلامی در اختیار ما قرار داده است، میطلبد که مجموعههای حوزوی به سمت نمایهزنی حرکت کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین سید کاظم طباطبایی اظهار کرد: متأسفانه حدیثخوانی به مرور تضعیف شده است.
او با اشاره به این که کنارهم قرار گرفتن متون روایی و آیات قرآن فهم دقیقتری به انسان میدهد، گفت: واژگان مترادف به صورت متعدد در روایات بیان شده است که برای فهم دقیق آن باید تمام این واژگان را در کنار یکدیگر ببینیم.
او با بیان این که تاکنون نسبت به قرآن کریم اقدامهای خوبی انجام شده است؛ ولی در عرصه روایات نیازمند نمایهنویسی و اقدامات موضوعی هستیم، گفت: مرحوم علامه مجلسی(ره) پیش از تدوین بحارالانوار ابتدا به نمایهنویسی پرداخت.
انتهای پیام/
نظر شما