افتتاح کاروانسرای شاه عباسی ایوانکی/ رکورد احیای بناهای تاریخی در دولت سیزدهم شکسته شد

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا گفت: ما رکورد واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاری را در دولت سیزدهم شکستیم و راه خدمتی که شهید بزرگوار و دولت او آغاز کردند، منجر به این شده است که ما در سال ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی برای هر ۲۰ روز یک افتتاحیه را در سراسر کشور داشته باشیم.

به گزارش میراث آریا، کاروانسرای شاه عباسی ایوانکی در شهرستان گرمسار، یکشنبه بیستم خرداد ۱۴۰۳ با حضور  شهاب طلایی، مدیر عامل صندوق توسعه و احیا، سید محمد رضا هاشمی، استاندار سمنان، بهمن اخلاقی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و همچنین مسئولان شهری و استانی، افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم که با برگزاری یادمان شهدای خدمت و رئیس جمهور شهید آغاز شد، زراعت‌کار، سرمایه‌گذار بنای کاروانسرای شاه عباسی ایوانکی خطاب به استاندار استان سمنان و فرماندار شهرستان ایوانکی، گفت: مشکل اصلی در شهرستان ایوانکی، موضوع کم‌آبی بوده که بسیار هم جدی است. 

به جای ۲ میلیارد، ۲۰ میلیارد هزینه کردیم

او با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های صنعت‌گران و کارآفرینان در شهرستان ایوانکی کمبود نیروی کار است، افزود: این همه هزینه در شهرک‌های صنعتی این شهرستان انجام شده ولی نمی‌توانیم نیروی کار تأمین کنیم و با اینکه محلی برای سکونت کارگران داشته باشیم که این مهم به یک معضل بزرگ تبدیل شده است. 

زراعت‌کار با اشاره به احیا، مرمت و بهره‌برداری کاروانسرای شاه عباسی، تأکید کرد: به یاری خداوند متعال این مجموعه بخش کوچکی از مشکلات و کمبودهای شهرستان شامل مکانی برای اسکان مسافران و مهمانان، رستوران خوب خانوادگی و تالاری برای جشن‌ها و مهمانی‌ها را برطرف می‌کند. باید به هر شکل ممکن مشکلات این شهرستان به‌خصوص در زمینه آب و تأمین واحدهای مسکونی که از سیاست‌ها و اولویت‌های دولت هم بوده است، مرتفع شود. 

این سرمایه‌گذار ضمن قدردانی از بخشدار ایوانکی، در ادامه به طرح فعال کردن پایانه صادراتی در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار اشاره کرد و گفت: با توجه به نامگذاری سال‌های اخیر در زمینه اقتصادی باید موضوع بازارها و پایانه صاداراتی در این استان حل شود تا تولیدکنندگان ما بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند. 

زراعت‌کار با اشاره به حمایت‌های شهاب طلایی مدیرعامل صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی، خاطرنشان کرد: بسته پیشنهادی میراث برای کاروانسرای شاه عباسی ایوانکی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است اما ما تاکنون نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان در این مجموعه سرمایه‌گذاری کرده‌ایم که امیدواریم، صندوق در زمینه ایجاد روشنایی و آسفالت همکاری و اهتمام ویژه داشته باشد. 

در ادامه این مراسم خانی، فرماندار گرمسار نیز با گرامی‌داشت یاد و خاطره امام راحل (ره) و شهدای خدمت، گفت: مایه مباهات است که بعد از سال‌های تعطیلی این کاروانسرای بزرگ و باعظمت امروز با نقشه راهی که سازمان میراث فرهنگی استان و صندوق توسعه و احیا طراحی کردند و با حمایت از بخش خصوصی، این مجموعه به احیا و بهره‌برداری رسید. 

او با بیان اینکه با افتتاح کاروانسرای شاه عباسی ایوانکی برای نزدیک به ۷۰ نفر اشتغال ایجاد شده است، افزود: ما هم تمام قد از طریق ادارات شهرستان و همکاری‌های بین‌بخشی استانی از این مجموعه حمایت می‌کنیم تا مشکلات آن‌ها رفع شود. 

احیای کاروانسرای ایوانکی مایه مباهات همه ماست

یاسر عربی نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم ضمن قدردانی از زارعت‌کار برای سرمایه‌گذاری در کاروانسرای شاه عباسی ایوانکی که به نوعی هویت ماست، گفت: معماری این مجموعه بسیار خوب و عالی است و از مجموعه میراث فرهنگی و به‌خصوص صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی تشکر می‌کنم. 

او با اشاره به اینکه کشور ما هم جاذبه‌های طبیعی و گردشگری هم جاذبه‌های تاریخی فراوانی دارد، بیان کرد: متأسفانه آن‌طور که باید نتوانستیم برنامه‌ریزی کنیم تا از این مواهب استفاده کنیم. یکی از جاهایی که می‌توانیم برای آن فکر کنیم و برنامه برای کسب درآمد داشته باشیم، موضوع گردشگری و استفاده از آثار تاریخی است.

عربی با بیان اینکه دستگاه‌های مرتبط با حوزه میراث فرهنگی باید از سرمایه‌گذرانی که به خاطر عشق به وطن و کشورشان در این حوزه تلاش می‌کنند، حمایت کنند، گفت: شاید آنقدر هم برای سرمایه‌گذار منافع نداشته باشد پس باید از آن‌ها حمایت بیشتری کنیم.

رکورد  احیای بناهای تاریخی در دولت سیزدهم شکسته شد

شهاب طلایی، مدیرعامل صندوق توسعه و احیا هم در این مراسم ضمن قدردانی از همه شرکت‌کنندگان در این مراسم، گفت: ان شاءالله که آقای عربی در مجلس شورای اسلامی به دلیل نوع نگاهی که داشتند از جریان سرمایه‌گذاری در میراث فرهنگی به‌خصوص بناهای تاریخی حمایت کنند و این مسیر ادامه پیدا کند. 

او با بیان اینکه ما امسال دومین کاروانسرای مجموعه صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی در استان سمنان را افتتاح می‌کنیم، افزود: ان شاءالله تا پایان سال بتوانیم فاز اول مجموعه کاروانسرای شهر دامغان را به بهره‌برداری برسانیم و بزرگترین کاروانسرای جاده ابریشم که در استان سمنان «میان‌دشت» است هم به یاری خدا در دست سرمایه‌گذار هست و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال جاری از فاز اول آن بهره‌برداری کنیم. 

طلایی با تشکر از مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان که قبلاً به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان فعالیت می‌کردند، گفت: از حمایت‌های مهندس اخلاقی نیز برای افتتاح این مجموعه تشکر می‌کنم. 

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا در ادامه به روند احیای بناهای تاریخی توسط صندوق توسعه و احیا اشاره و تصریح کرد: ما رکورد واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاری را در دولت سیزدهم شکستیم و راه خدمتی که شهید بزرگوار و دولت او آغاز کردند، منجر به این شده است که ما در سال ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی برای هر ۲۰ روز یک افتتاحیه را در سراسر کشور را داشته باشیم. 

طلایی خاطرنشان کرد: ما تا پایان سال غیر از اینکه هر ۲۰ روز یک افتتاحیه بنای تاریخی را در سطح کشور داریم، طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که مجموع ۱۰۰ بنای تاریخی را به سرمایه‌گذار واگذار کنیم. 

او در ادامه از برگزاری مزایده جدید صندوق توسعه و احیا برای واگذاری بناهای تاریخی در ۱۵ تیرماه سال خارجی خبر داد و گفت: از ۵۴ مجموعه کاروانسرای ثبت جهانی ما ۳۴ مورد از آنها متعلق به صندوق توسعه و احیا است.    

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا با بیان اینکه مالکیت بناهایی که صندوق  آنها را برای مرمت و بهره‌برداری واگذار می‌کند تا آخر عمر متعلق به دولت است، یادآور شد: ما مالکیت را واگذار نمی‌کنیم، بلکه بهره‌برداری را به صورت مدت‌دار واگذار می‌کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403032101060
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha