بهگزارش میراثآریا، سعید نیکنام گفت: فراهان سرزمین آیینهای کهن ایران است، جشن تیرگان ریشه در قدمت فراهان دارد و این جشن هر ساله در اول تیر به شکرانه برداشت گندم در فراهان برگزار میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان فراهان با اشاره به نشست هماهنگی و افزایش کیفیت برنامههای کهن جشن تیرگان با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی شهرستان فراهان در فرمانداری این شهرستان، افزود: جشن تیرگان امسال قرار است با هماهنگیهای انجام شده باشکوهتر برگزار شود.
او با تاکید بر اینکه جشن تیرگان همچون سالهای گذشته در محل امام زاده احمد ابن علی ذلف آباد در روز یکم تیر ماه برگزار خواهد شد، گفت: در نخستین جلسه مقرر شد تا ستاد برگزاری جشن تیرگان تشکیل و مسئولان هر قسمتی با هماهنگی برای اجرای این برنامه آماده شوند.
نیک نام در ادامه افزود: جشن تیرگان که در سال ۸۹ به ثبت ملی رسیده، هرساله با شروع فصل برداشت و شکرانه نعمت گندم در نخستین روز از تیر ماه در آستانه امامزاده احمد ابن علی (ع) ذلف آباد شهرستان فراهان برگزار میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان فراهان ادامه داد: در تواریخ سنتی تیرگان روز کمان کشیدن آرش کمانگیر و پرتاب تیراز فراز البرز و گسترش مرز ایران زمین است و همچنین جشن تیرگان جشن آغاز برداشت محصول و شکرگزاری از خداوند هم است.
در این مراسم که ریشه در باورهای مردم منطقه فراهان دارد و از سالیان دور تا به امروز ادامه دارد اهالی فراهان در اول تیرماه هرسال از دور و نزدیک خود را به جوار امامزاده ذلفآباد میرسانند و با جشن وسرور و آب پاشی و پخت آش رشته و همچنین دلمه که به سلامتی برای محصولات و فرهنگ تغذیه مربوط میشود این جشن را برگزار می کنند.
انتهای پیام/
نظر شما