بهگزارش میراثآریا محمود مرادی نراقی روز ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ گفت: شهر تاریخی نراق با داشتن بیش از ۳۰ آسیاب آبی در گذشته به شهر آسیابهای آبی معروف بوده که متاسفانه در سنوات گذشته این آسیابها رها و عمدتا تخریب شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی اعتبار در نظر گرفته شده برای این بنای تاریخی را ۲ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در این بخش از مرمت طاق، تویزه و دیوارهای بنا مرمت خواهد شد.
او با اشاره به اینکه این اداره کل با همکاری و مشارکت شهرداری نراق اقدام مرمت آسیاب تاریخی جنب آبشار طلایی شهر را در دستور کار خود قرار داده است افزود: شهرداری نراق در سنوات گذشته بیشترین تعامل را با میراثفرهنگی استان داشته است و از این جهت یک الگوی موفق برای معرفی به دیگر شهرهای استان و حتی کشور میتواند باشد.
مرادی نراقی افزود: انشاءالله مرمت این بنای با ارزش تاریخی تا پایان سال به اتمام خواهد رسید و به عنوان بخشی از پازل گردشگری این شهر تاریخی به روی گردشگران بازگشایی خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی ضمن تشکر از مدیریت شهری نراق تصریح کرد: استان مرکزی با درایت استاندار و تیم همراهش به استان احیاگر نان کامل در کشور تبدیل شده و ساخت و مرمت آسیابهای آبی جدای از فرصتهای گردشگری این حرکت ارزشمند و اصولی در تغذیه سلامت را تقویت خواهد کرد.
مرادی نراقی گفت: انتظار میرود شهرداری نراق پس از مرمت این بنای تاریخی و فعال شدن آن با ایجاد کارگاههای پخت نان محلی با آرد کامل چرخه تولید و فروش و گردشگری غذایی را در این شهر تاریخی هدف گردشگری تکمیل کند.
او با اشاره به اینکه در جنب این آسیاب، یخچال تاریخی و کارگاه گلاب گیری هم وجود دارد ادامه داد: فرصتهای بینظیری از لحاظ جذب گردشگر در این منطقه وجود دارد که امیدواریم به زودی گامهای مثبتی در این زمینه برداشته شود.
انتهای پیام/
نظر شما