فعالیت ۵هزار نفر در صنعت مس زنجان

رئیس اتحادیه مس از فعالیت ۵هزار نفر صنعتگر زنجانی در صنعت مس زنجان خبر داد. 

به گزارش میراث آریا، محسن سلیمی روز پنجشنبه ۲۴ خردادماه ۱۴۰۳ در نشست خبری و تور رسانه‌ای که به مناسبت هفته صنایع‌دستی و با همکاری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و اتحادیه مسگران و مس فروشان اظهار کرد: ۱۶هزار هنرمند صنایع دستی در استان زنجان فعال هستند که ۵هزار نفر از آن‌ها در زمینه صنعتگری مس فعالیت می‌کنند. 

رئیس اتحادیه مسگران زنجان افزود: امروز بیش از ۱۲۵۰ کارگاه مسگری دارد که روزانه ۲۰تن ظروف مسی در استان زنجان تولید می‌شود. صنایع دستی مس در زمینه‌های قلم‌زنی، فیروزه‌کوبی، الماس تراش، نقره کوبی، مینا کاری، با ۴۳۹میلیارد تومان گردش مالی در استان فعال هستند. 

او گفت: بیان کرد: بر اساس یافته‌های تاریخی قدمت استفاده از مس بر اساس مدارک و شواهد باستان‌شناسی به ۹۵۰۰ سال (ق. م) می‌رسد و تا قبل از هزاره پنجم ق. م (دوران کشف ذوب مس) از شیوه چکش‌کاری سرد برای شکل دادن به آن استفاده می‌شد. 

سلیمی بازدید از کارگاه‌های مس به روش سنتی و نوین بیان کرد: با اشاره به مشکلات فعالین مس استان افزود: کمبود تسهیلات و بحث بیمه از مشکلات فعالین این صنعت است و همچنین هزینه‌های بالای اخذ مالیات از دیگر معضلات کارگاه‌های ما است. 

فعالیت ۵هزار نفر در صنعت مس زنجان


کارگاه گردی، به عنوان یکی از مصادیق گردشگری است
سید سعید صفوی اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نو پا بوده ولی در همین زمان اندک اقدامات خیلی خوبی در راستای حمایت از صنایع دستی و فعالان این بخش انجام داده است. 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان افزود: ۵۲۰هزارنفر در سطح کشور در حوزه صنایع دستی فعالیت می‌کنند، که از این تعداد ۱۶هزار نفر فعال در ۵۵رشته مصوب صنایع دستی در استان زنجان فعالیت می‌کنند و به همین میزان هم هنرمند فعال داریم که دارای پروانه و مجوز نیستند ولی در حال فعالیت هستند و ما به دنبال جذب و شناسایی آن‌ها هستیم. 
او خاطرنشان کرد: قانون حمایت از استادکاران و هنرمندان صنایع دستی تصویب شده است و به دنبال تحقق اجرای این قانون هستیم. 
صفوی اضافه کرد: تلاش‌های زیادی انجام دادیم تا صنایع دستی فلزی هم مشمول حذف مالیات ارزش افزوده شوند که به نتیجه رسید. 
او یادآور شد: استان زنجان در بخش مشاغل خانگی تسهیلات خوبی پرداخت کرده است، به طوریکه رقم پرداختی ما ۷۰۰ درصد رشد در جذب و پرداخت در حوزه صنایع دستی بوده است. 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان اضافه کرد: کارگاه گردی، به عنوان یکی از مصادیق گردشگری است که از زنجان به عنوان پایلوت شروع شده است. 
صفوی گفت: در نمایشگاههای که در محل کاسپین زنجان برگزار می‌شوند اغلب کریدوری را به شکل رایگان به صنایع دستی اختصاص می‌دهیم. همچنین در نمایشگاههای خارج از استان نمایندگانی را برای معرفی صنایع دستی معرفی و اعزام می‌کنیم. 
او در خصوص بیمه نیز گفت: با دستور رئیس جمهور شهید مصوب شد، ۱۰هزار نفر از فعالین حوزه صنایع دستی و گردشگری با حمایت دولت بیمه شوند که ۸ هزار نفر فعالان صنایع دستی و ۲هزار نفر هم راهنمایان گردشگری با حمایت دولتی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند. سهمیه زنجان، یک شانزدهم، یعنی ۴۷۰نفر بود که مراحل پایانی قرار گرفتن تحت پوشش بیمه را می‌گذرانند. 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان خاطرنشان کرد: برندسازی و بسته‌بندی صنایع دستی موارد بسیار مهمی است که برای رونق صنایع دستی خیلی مهم هستند، برای این هدف، کارگاههای تلفیقی صنایع دستی و بسته‌بندی راه اندازی شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403032601458
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha