بهگزارش میراثآریا، جلسه کمیسیون احداث و خدمات فنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با موضوع اقدامات عمرانی و گردشگری در شهر تاریخی استرآباد (گرگان) امروز شنبه ۲۶ خردادماه ۱۴۰۳ با حضور رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی، محمدجواد ساوری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان، امیر یوسفی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، محمد مرتضوی رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی مهندسی اتاق بازرگانی، شهردار منطقه دو گرگان، جمعی از مسئولان، فعالان و کنشگران در حوزه شهر تاریخی استرآباد(گرگان) برگزار شد.
ضرورت تسهیلگری در رونق حضور سرمایهگذاران در بافت تاریخی گرگان
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی در این جلسه ضمن بیان اینکه شهر گرگان روح ندارد و کالبد شهری آن نیازمند بازنگری است، تأکید کرد: باید با تسهیلگری رونق حضور سرمایهگذاران را در شهر گرگان و بهویژه بافت تاریخی ارزشمند گرگان فراهم آوریم.
رمضانعلی سنگدوینی تصریح کرد: منطقه گردشگری النگدره و ناهارخوران ظرفیتی بسیار خوب برای توسعه گردشگری است اما متأسفانه رها شده است.
او عنوان کرد: معرفی و تبلیغ بافت تاریخی گرگان در سطح استانی، ملی و بینالمللی موضوعی بسیار دارای اهمیت است.
نماینده مردم شریف گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید به بافت تاریخی گرگان در شان و جایگاه آن برای توسعه گرگان و همچنین استان، بها دهیم و در این راستا باید دستگاههای متولی و زیرساختی پایکار باشند.
او در ادامه تأکید کرد: جلسه بعدی باید بر اساس برنامهریزی مدون، مصوبات را مشخص کنیم و برای اجرایی شدن کامل آن برنامهریزی و همافزایی کنیم.
سنگدوینی با اشاره به ظرفیتهای گلستان در حوزههای مرتبط با گردشگری، گفت: استانهای همجوار از نقطهنقطه استان خود در راستای رونق و توسعه و گشایش اقتصادی برای مردم منطقه با رویکرد گردشگری بهرهبرداری میکنند.
او در ادامه گفت: از تلاشهای و زحمات مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حوزه گردشگری شهر گرگان و استان قدردانی می کنم.
عدم همکاری دستگاههای مرتبط بزرگترین آسیب در راستای احیا بافت تاریخی گرگان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان نیز در ادامه این جلسه گفت: بزرگترین معضل و آسیب در شهر تاریخی استرآباد(گرگان) عدم همکاری بین دستگاهها و متولیان این حوزه است.
محمدجواد ساوری با اشاره به اقدامات حفاظتی در شهر تاریخی استرآباد، بیان کرد: تلاش کردیم تا تقریباً تخریب و تجاوزها را در بافت تاریخی گرگان نسبت به گذشته کاهش دهیم.
او تأکید کرد: کمبود زیرساختها، فرسوده بودن و عدم توجه دستگاههای ذیربط در این حوزه موجب شده نارضایتی فراوان داشته باشیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان خاطرنشان کرد: فقط شرکت گاز استان و شهر گرگان اقدامات زیرساختی را در بافت تاریخی تقریباً به پایان رسانده است و سایر دستگاههای خدماترسان و زیرساختی همچون آب و فاضلاب، شرکت توزیع نیروی برق و... هنوز اقدام خاصی در راستای نوسازی و رفع کمبودها و مشکلات در بافت تاریخی اجرایی نکردند.
شهر تاریخی استرآباد، هویت شهر و مردم گرگان است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در جلسه کمیسیون احداث و خدمات فنی اتاق بازرگانی گرگان، گفت: شهر تاریخی استرآباد بهعنوان هویت شهر و مردم گرگان از داشتههای دارای اهمیتمان در سطح ملی و استانی است اما نتوانستیم از داشتههایمان بهدرستی بهرهبرداری کنیم.
امیر یوسفی خاطرنشان کرد: یکی از کمیسیونهای فعال در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، کمیسیون احداث و خدمات فنی است که به جد پیگیر موضوعات است.
ضرورت تدوین برنامه جامع و مشارکت دستگاههای متولی در احیا بافت تاریخی گرگان
رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی مهندسی اتاق بازرگانی گرگان نیز در ادامه این جلسه گفت: مجموع اقدامات شهرداری گرگان در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ در بافت تاریخی گرگان بسیار ارزشمند بود که باید آن اقدامات تکرار میشد.
محمد مرتضوی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی در بافت تاریخی گرگان اقدامات شاخص و تأثیرگذاری انجام ندادیم، بیان کرد: ضروری است تا یک برنامه جامع و در ذیل آن اقدامات اجرایی در راستای احیای بافت تاریخی گرگان آغاز شود و در این راستای باید دستگاههای متولی و مرتبط ورود پیدا کنند.
او افزود: باید این برنامه و مجموع این اقدامات به طریقی برنامهریزی و اجرایی شود تا به سمت توسعه پایدار بافت تاریخی گرگان پیش برویم.
در ادامه این جلسه نیز عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با تأکید بر نقش همه دستگاههای اجرایی و خدماترسان مرتبط در احیا شهر تاریخی استرآباد (گرگان)، گفت: در حوزه شهر تاریخی استرآباد(/گرگان) تنها ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان پاسخگو و مسئول احیا و مرمت این اثر ارزشمند نیست و باید سایر دستگاههای اجرایی متولی در این بخش را پاسخگو کنیم.
هامان هاشمی بیان کرد: توسعه و رونق اقتصادی شهر گرگان تنها با توسعه صنعت گردشگری و بهویژه احیا بافت تاریخی گرگان رقم خواهد خورد.
در بخشی از جلسه کمیسیون احداث و خدمات فنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با موضوع اقدامات عمرانی و گردشگری در شهر تاریخی استرآباد (گرگان) فعالان و کنشگران در حوزه بافت تاریخی گرگان به بیان دیدگاهها و ارائه راهکار در راستای احیا و مرمت این اثر تاریخی ارزشمند پرداختند.
بافت تاریخی گرگان اسیر بروکراسیهای اداری
بیگی فعال و کنشگر در حوزه بافت تاریخی گرگان در این جلسه گفت: متأسفانه دستگاههای متولی در احیا و مرمت بافت تاریخی گرگان بهدرستی نتوانستند در این حوزه اثرگذار باشند.
او تصریح کرد: طرح جامع و هدفمندی نداریم و متأسفانه بافت تاریخی گرگان اسیر بروکراسیهای اداری شده است.
بیگی تأکید کرد: تنها راه برونرفت از وضعیت فعلی در بافت تاریخی گرگان، همافزایی بین بخشی و هماهنگی و مشارکت بخش خصوصی است.
در ادامه این جلسه محمود اخوان فعال و کنشگر در حوزه بافت تاریخی گرگان گفت: نبود برنامه برای بافت تاریخی گرگان مهمترین آسیب را به آن وارد ساخته است و در هر دوره مدیریتی یک بخش با یک موضوع مرمت میشود و این کار تداوم نمییابد.
او بیان کرد: مهمترین موضوع در بافت تاریخی گرگان توسعه و تقویت زیرساختهاست.
مقداد صادقیان فعال و کنشگر در حوزه بافت تاریخی گرگان نیز در بخش دیگری از این جلسه گفت: طراحی قسمتهایی از بافت تاریخی گرگان در دست اقدام است و امیدواریم بهزودی اجرایی شود.
او با اشاره به اینکه یکی از پیگیریها در بافت تاریخی ایجاد محل گذر توانگران است، تأکید کرد: حتماً باید قبل از شروع مرمت و احیا دستگاههای خدماترسان مثل آب و فاضلاب، شبکه توزیع برق، شرکت گاز، مخابرات و... مجموع اقدامات موردنیاز در حوزه تأمین زیرساختهای خدماتی را آغاز و اجرایی کنند.
در ادامه این جلسه نیز حسین ضمیر فعال و کنشگر در حوزه بافت تاریخی گرگان گفت: بافت تاریخی گرگان در سال ۱۳۱۰ بهعنوان اولین بافت تاریخی کشور در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است اما متأسفانه شاهد توسعه و رونق آن نبودیم.
او تصریح کرد: به باغ مزار لطفی به لحاظ ارزش باید همچون یک چاه نفت در بافت تاریخی گرگان توجه شود اما شاهد کملطفی شهرداری گرگان به این مکان مهم هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما